Ο Παναθηναϊκός έχει μπει ήδη στην επόμενη του μέρα μετά την επίσημη πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν στη θέση του προπονητή και του Σάνι Μπετσίροβιτς σε εκείνη του τεχνικού διευθυντή. Οι δύο άνδρες έχουν πέσει με τα… μούτρα στη δουλειά ώστε οι Πράσινοι να είναι πανέτοιμοι για όταν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται φυσικά οι αποχωρήσεις των παικτών του περσινού ρόστερ. Θα γίνει αξιολόγηση όσων είναι στην ομάδα και στη συνέχεια θα αποφασιστεί ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι. Η πιθανότητα να αποχωρήσουν όλοι οι ξένοι είναι μεγάλη, ωστόσο τις περισσότερες πιθανότητες για να παραμείνουν έχουν οι Μάριους Γκριγκόνις και Ματ Τόμας.

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ώστε οι δύο άνδρες να έχουν μια ακόμη πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά ποιους θέλουν να κρατήσουν και ποιους όχι, ώστε το ρόστερ να στελεχωθεί καταλλήλως για τη νέα χρονιά.

Η υπόθεση Πάντερ και οι περιπτώσεις των Καλάθη και Πόιθρες

Φυσικά παράλληλα με τις αποχωρήσεις «τρέχει» και το θέμα της στελέχωσης. Των κινήσεων δηλαδή που θα γίνουν και των παικτών που θα αποκτηθούν. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Κέβιν Πάντερ με τον Παναθηναϊκό να έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον εκρηκτικό γκαρντ και να περιμένει την απάντησή του.

Η περίπτωση του Αμερικανού δεν είναι εύκολη, αλλά οι Πράσινοι θέλουν να την παλέψουν μέχρι το τέλος, έχοντας ως «όπλα» το πολύ καλό συμβόλαιο που του προσφέρουν, αλλά και τον Χρήστο Σερέλη. Ο Έλληνας τεχνικός που θα βρίσκεται στο σταφ του Εργκίν Αταμάν γνωρίζει πολύ καλά τον Πάντερ αφού ήταν εκείνος που του είχε ανοίξει την πόρτα της Ευρώπης όταν τον είχε πάρει μαζί του στο Λαύριο. Και έτσι μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην απόφασή του.

Δύο ονόματα που έχουν ακουστεί για τους Πράσινους είναι αυτά των Νικ Καλάθη και Άλεξ Πόιθρες. Ο μεν θα μείνει ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε και ο δε θα αποχωρήσει από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ωστόσο είναι δύο παίκτες που δεν φαίνεται να απασχολούν ιδιαίτερα. Τουλάχιστον όχι για τώρα, αφού προέχουν οι υποθέσεις των Πάντερ και Λεσόρ που βρίσκονται στο προσκήνιο. Όπως και του Ντάντε Έξουμ, ο οποίος όμως θα περιμένει πρώτα το ΝΒΑ και μετά θα συζητήσει για την Ευρώπη.

Πηγή: in.gr