«Η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν αγκαζέ. Σε μια λογική ότι η ΝΔ θα εμφανίζει το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ και θα κερδίζει», σημείωσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Όπως καταλαβαίνετε, τον ΣΥΡΙΖΑ τον κρατά τεχνητά στη ζωή η Νέα Δημοκρατία, γιατί θα εμφανίζει την περίοδο 2015-2019, θα λέει δύο ατάκες για τον κ. Βαρουφάκη και όλα καλά».

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Δουδωνής υποστήριξε πως «εμείς δεν είμαστε βολικοί. Γιατί είμαστε μια σοβαρή, προγραμματική δύναμη».

«Θέλουμε να είμαστε η εναλλακτική απέναντι στην τοξικότητα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος υπογράμμισε ότι παρατηρείται μια τοξική εκτροπή του δημοσίου διαλόγου, «στην οποία με προθυμία έχουν προσχωρήσει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας μάλιστα πως «έχουν αρχίσει και μοιάζουν πάρα πολύ».

«Εμείς θέλουμε να είμαστε η εναλλακτική απέναντι σε αυτή την τοξικότητα. Η σοβαρή εναλλακτική προγραμματική επιλογή», όπως είπε.

Όσο για το εκλογικό διακύβευμα που θέτει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Δουδωνής χαρακτηριστικά: «Τι σημαίνει η σταθερότητα που μας λέει ο πρωθυπουργός; Αυτοδυναμία σημαίνει παντοδυναμία; Σταθερότητα είναι οι 151 έδρες ή οι 149 με δάνεια;».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και τις απειλές πολέμου δια στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, σημείωσε ότι «η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι επέκταση της κυριαρχίας. Η κυριαρχία είναι απροϋπόθετη».

Και προσέθεσε πως η Τουρκία επαναλαμβάνει μια «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου, την οποία έχουμε την υποχρέωση να αναδεικνύουμε σε όλα τα διεθνή φόρα, για να επισημαίνουμε ποιος σέβεται το διεθνές δίκαιο, ποιος ασκεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά του δικαιώματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: in.gr