Αμφιθέατρο πανεπιστημίου/Eurokinissi

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυρ. Πιερρακάκης, ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων την πραγματοποίηση 1.000 μόνιμων διορισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. «Η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου αποτελεί σταθερή δέσμευσή μας από την πρώτη μέρα. Μια δέσμευση που τηρείται έμπρακτα με την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων για την ενίσχυση των δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Οι διορισμοί θα περιλαμβάνουν 950 μέλη ΔΕΠ, εκ των οποίων 200 χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Υγείας για τις Σχολές Υγείας, 22 μέλη Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), 8 μέλη Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) και 20 διοικητικούς υπαλλήλους. Η κατανομή των προσλήψεων ανά πανεπιστημιακό ίδρυμα θα γίνει μετά την αξιολόγηση των σχετικών αιτημάτων από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Αναφορικά με τη συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο υπουργός σημείωσε: «Στο ΥΠΑΙΘΑ προσβλέπουμε στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και με τις πρυτανικές αρχές κάθε ιδρύματος ξεχωριστά». Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας συμμετείχαν στις ανακοινώσεις.

Τέλος, από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, γνωστοποιήθηκε ότι ο υπουργός απέστειλε επιστολή προς τους πρυτάνεις, ζητώντας την αποστολή επικαιροποιημένων προτάσεων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024 για την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και την απογραφειοκρατικοποίηση των Α.Ε.Ι., προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η λειτουργία τους.

Πηγή: ethnos.gr