Με αγωνία και φόβο αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα οι νέοι άνθρωποι, καθώς η κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας μεταδίδει κύματα ανασφάλειας.

Μιλώντας στο MEGA, η γενιά της καραντίνας περιγράφει ένα μέλλον ζοφερό και σκέφτεται ξανά ως λύση τη φυγή στο εξωτερικό.

Η αγωνία

Πάνω που η Eλλάδα είχε ορθοποδήσει από τη δημοσιονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, το πάγωμα προσλήψεων στις επιχειρήσεις λόγω του κοροναϊού αρχίζει και γκρεμίζει τις ελπίδες της νεολαίας.

Ο 21χρονος Γρηγόρης Ασμάνης φοτητής Ιατρικής πιστεύει πως μια δουλειά στο εξωτερικό είναι η μόνη λύση που υπάρχει από εδώ και στο εξής.

«Σπουδάζω στη ιατρική νομίζω πως δεν βρω εδώ δουλειά… θα φύγω στο εξωτερικό».

Νεανικά όνειρα που χάνονται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σχεδόν σε όλο τον Ευρωπαϊκό νότο. Σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία η νεανική ανεργία ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο της ΕΕ.

Οι νέοι μιλούν στο MEGA

Η Χρύσα Δήμα ανησυχεί για το μέλλον: «Δυσκολεύομαι με ανησυχεί τι θα γίνει από φθινόπωρο».

Ο Γιώργος Μιχάλας είναι εποχικός υπάλληλος. Δεν έχει προσληφθεί ακόμη δυσκολεύεται αλλά πιστεύει πως η νέα γενιά μπορεί να τα τα καταφέρει ευκολότερα έναντι όσων έχουν ήδη οικογένεια.

«Εμείς οι νεότεροι έχουμε μόνο τον εαυτό μας οι μεγαλύτεροι έχουν και χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους».

Το πάγωμα των εποχικών προσλήψεων οδήγησε σε αύξηση της ανεργίας το μήνα Μάιο καθώς οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 233.000 σε σχέση με τον περσινό Μάιο.

Πηγή: in.gr