Η διεθνής θεατρική κοινότητα τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου και σηματοδοτείται από ένα νέο μήνυμα προς την ψυχή και το πνεύμα.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου το 1962 και, κάθε χρόνο, επιλέγει  μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου από μια χώρα – μέλος του, για να γράψει ένα μήνυμα, το οποίο διαβάζεται σε όλα τα θέατρα τη συγκεκριμένη ημέρα και μεταδίδεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, σε μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για το θέατρο, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου επέλεξε για τη συγγραφή του μηνύματος τον βρετανικό μύθο της υποκριτικής, τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Έλεν Μίρεν.

Το ακούμε εδώ από την κορυφαία ηθοποιό της γενιάς της, Λένα Παπαληγούρα:

Πολλοί ηθοποιοί έκαναν αναρτήσεις στα social media τους σήμερα σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα, αλλά κυρίως την επίπονη αντίφαση των σφραγισμένων καλλιτεχνικών χώρων. Χαρακτηριστική, η ανάρτηση του βραβευμένου ηθοποιού Γιώργου Χρυσοστόμου στο Instagram:

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου Vault Δημήτρης Καρατζιάς θυμήθηκε το ξεκίνημά του με την υποκριτκή τέχνη:

Χαρακτηριστική και η ανάρτηση της Βάσιας Παναγοπούλου:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr