Έσοδα μέσω NFT φιλοδοξεί να συγκεντρώσει η ουκρανική κυβέρνηση για να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της χώρας. Πρόκειται για μία ακόμα κίνηση του Κιέβου στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει κεφάλαια σε κρυπτογραφικά στοιχεία για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

Τα NFT αποτελούν ένα συλλεκτικό ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο το οποίο έχει αξία τόσο ως μια εναλλακτική μορφή ψηφιακού νομίσματος όσο και ως μια μορφή ενός προϊόντος όπως ένας πίνακας τέχνης ή ένα βινύλιο. Η δημοτικότητά τους εκτινάχθηκε το 2021, με τον όγκο πωλήσεων να αγγίζει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχία ότι η Ρωσία στρέφεται στα crypto για να παρακάμψει τις κυρώσεις

«Θα ανακοινώσουμε σύντομα NFT για να υποστηρίξουμε τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», είπε ο Μικαΐλο Φεντόροφ σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Κάθε μέρα υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ουκρανία να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Πλήθος δωρεών σε crypto

Ο Φεντόροφ, που είναι επίσης υπουργός ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας, έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια του Κιέβου να συγκεντρώσει κεφάλαια σε κρυπτογραφικά στοιχεία.

Η Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσε εκκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δωρεές σε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Μέχρι την Τετάρτη, φέρεται να είχε συγκεντρώσει κρυπτονομίσματα αξίας σχεδόν 43 εκατομμυρίων δολαρίων από περίπου 67.000 δωρητές.

Το υπουργείο ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας δήλωσε στο Reuters ότι θα οι ουκρανικές αρχές θα χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια «για να καταστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους στρατιώτες».

Ο Φεντόροφ την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από μεγάλα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης να μπλοκάρουν τα ψηφιακά πορτοφόλια των Ρώσων χρηστών. Ωστόσο, πολλές μεγάλες πλατφόρμες αρνήθηκαν να επιβάλουν τέτοια γενική απαγόρευση – μια απόφαση που σύμφωνα με ειδικούς αποδυναμώνει τις προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Μόσχα.

Πηγή: ΟΤ.gr

Πηγή: in.gr