Η δικαιοσύνη θ’ αποδοθεί όταν η ηγεσία του ρωσικού κράτους και του ρωσικού στρατού λογοδοτήσει για τον πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διεθνή διάσκεψη για το θέμα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη Λβιβ.

Σύσταση διεθνούς δικαστηρίου

«Και όταν λογοδοτήσουν, θ’ αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του χθες βράδυ (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω, από το Facebook).

Ο Ζελένσκι τόνισε «την ευθύνη της Ρωσίας και της ηγεσίας της – προσωπική ευθύνη – για την επιθετικότητα και τον τρόμο σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας».

Η Ουκρανία προσπαθεί εδώ και μήνες να συσταθεί διεθνές δικαστήριο στο οποίο οι ηγέτες της Μόσχας θα λογοδοτήσουν για εγκλήματα πολέμου.

Στη συνάντηση της Λβιβ συμμετείχαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά και λίγες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές.

«Κάνουμε τα πάντα»

«Συγκεντρώνουμε τη μέγιστη στήριξη για ένα δικαστήριο για τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα επιτύχει στο να τιμωρήσει τους ρώσους εγκληματίες πολέμου και ότι οι εθνικές μας αρχές επιβολής του νόμου και οι δικαστικές μας αρχές θα εξασφαλίσουν δίκαιες ποινές σε βάρος όλων των ρώσων δολοφόνων και βασανιστών», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: in.gr