Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απομάκρυνε από τη θέση του τον επικεφαλής της κρατικής βιομηχανίας όπλων Ukroboronprom, τον Γιούρι Χούσιεφ (φωτογραφία, επάνω, από epravda.com.ua), με διάταγμά του που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η αύξηση της παραγωγής

Ο κ. Χούσιεφ βρισκόταν στη θέση από τον Δεκέμβριο του 2020. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, διάδοχός του θα είναι ο Χέρμαν Σμετάνιν, επικεφαλής εργοστασίου που παράγει τεθωρακισμένα οχήματα στο Χαρκίβ.

Οι υπηρεσίες της προεδρίας δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα αυτή τη διοικητική αλλαγή.

Σύμφωνα με την ψηφιακή εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα, ο κ. Ζελένσκι ανέμενε από τον κ. Χούσιεφ να αυξήσει την παραγωγή συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, αλλά οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν κρίθηκαν ανεπαρκείς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συνεχίζεται επιτυχώς

Στο μεταξύ, η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων, που προσπαθούν να ανακαταλάβουν εδάφη στα χέρια της Ρωσίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, συνεχίζεται επιτυχώς, διαβεβαίωσε προχθές Δευτέρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Οι μαχητές μας προέλασαν σε όλες τις κατευθύνσεις σήμερα, είναι χαρούμενη μέρα», είπε στο διάγγελμά του, αφού περιηγήθηκε σε μέτωπα και επιθεώρησε στρατιωτικές μονάδες.

«Εύχομαι στα παιδιά κι άλλες μέρες σαν αυτή», πρόσθεσε στο διάγγελμα, μαγνητοσκοπημένο στο εσωτερικό τρένου. Είπε επίσης πως υπήρξαν «πολλά συναισθήματα» όταν παρασημοφόρησε στρατιωτικούς και ενημερώθηκε για την πορεία των εχθροπραξιών.

Πηγή: in.gr