Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ αυξήθηκε κατά 5.534 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 272.309 συνολικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας χθες Δευτέρα.

Απολογισμός

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού έφθασε τους 1.757 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, καθώς άλλοι 38 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε από τους 900 στους 880, επί συνόλου 1.648 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται επί του παρόντος σε 66.196.

Οι περιπτώσεις στις οποίες κρίνεται πως οι ασθενείς ανάρρωσαν αυξήθηκαν στις 204.355, ή κατά 8.726 σε 24 ώρες, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Παράταση μέτρων

Νωρίτερα χθες, το κυβερνητικό κλιμάκιο που έχει συστηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποφάσισε να μην χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα πριν την επόμενη σύγκλησή του, τη 12η Οκτωβρίου.

Η απόφαση πάρθηκε παρά τις αντιδράσεις οι οποίες κλιμακώνονται, με τον υπουργό Οικονομικών Ισραέλ Κατς να απαιτεί να ανοίξουν ξανά οι περισσότερες επιχειρήσεις από την 11η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Κανάλι 12 της ισραηλινής τηλεόρασης, ενώ ο Μπένι Γκαντς – αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Αμυνας – ζήτησε να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και επιχειρήσεις που δεν υποδέχονται κοινό.

Οργή

Με σχεδόν 1 εκατομμύριο ανέργους, η πίεση στον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του εντείνεται, εν μέσω κλίματος οργής της κοινής γνώμης για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πανδημία του κοροναϊού και η οικονομική κρίση που πυροδοτεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr