Προβληματισμό προκαλεί στους κόλπους της UEFA η διοργάνωση του αγώνα της Ελλάδας με την Ιρλανδία,  καθώς εκκρεμεί η απόφαση για την ανάληψη της διοργάνωσης του τελικού του επόμενου Κόνφερενς Λιγκ από την Opap Arena.

Χαοτικές ήταν οι σκηνές έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με τους Ιρλανδούς να προσπαθούν να εισέλθουν στο γήπεδο. Φίλοι των Πράσινων Αγοριών που έκαναν το μακρύ ταξίδι για να υποστηρίξουν την Ιρλανδία καταγγέλλουν στο Twitter πως τα τουρνικέ της εξέδρας για την οποία είχαν αγοράσει εισιτήρια δεν λειτουργούσαν και άνοιξαν τη στιγμή της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων.

Υπήρξαν επίσης καταγγελίες πως για τους 2.500 Ιρλανδούς υπήρχαν ανοιχτά μόλις τέσσερα τουρνικέ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος, ενώ λίγα λεπτά πριν την έναρξη του ματς άνοιξαν οι θύρες σε μια προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην ελεγχθούν σε πολλούς τα εισιτήρια.

Ο ιρλανδικός Τύπος υπογραμμίζει την πολύ κακή οργάνωση που έθεσε σε κίνδυνο τους ιρλανδούς φιλάθλους.

Ενας από τους ιρλανδούς φιλάθλους περιέγραφε ως εξής την κατάσταση που ζούσε: «Απόλυτη καταστροφή, πολτοποιούμαστε μπροστά στην είσοδο της εξέδρας. Καμία ασφάλεια ενώ οι φίλαθλοι εδώ είναι λιγότερο κινητικοί από εμένα. Πλησιάζει η συντριβή και προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τα πράγματα».

Στο πρώτο παιχνίδι που φιλοξένησε οπαδούς της αντίπαλης ομάδας η Opap Arena πήρε κάτω από τη βάση σε μία κακή συγκυρία. Στις 28 Ιουνίου συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA και στην ατζέντα της περιλαμβάνεται η ανάθεση του τελικού του Κόνφερενς Λιγκ της επόμενης σεζόν τον οποίον διεκδικεί η Opap Arena.

Πηγή: in.gr