Η Όπρα Γουίνφρεϊ ετοιμάζει ένα νέο project για ταινία και τηλεοπτική σειρά.

Σύμφωνα με το Variety, η μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα συνεργαστεί με τη Lionsgate και θα μεταφέρει το «The 1619 Project» των New York Times σε μια σειρά ταινιών μεγάλου μήκους και τηλεοπτική εκπομπή.

Οι New York Times ξεκίνησαν το διαδραστικό «The 1619 Project» το 2019 για να επανεξετάσουν την κληρονομιά της δουλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τη βοήθεια μαύρων συγγραφέων, δοκιμιογράφων, ποιητών, και μελετητών.

Η Νικόλ Χάνα Τζόουνς , η οποία δημιούργησε το «The 1619 Project» και κέρδισε το βραβείο Pulitzer 2020 για τον σχολιασμό, θα συμμετάσχει επίσης στις επερχόμενες προσαρμογές της Γουίνφρεϊ ως επικεφαλής δημιουργικού και παραγωγός.

«Αναλάβαμε πολύ σοβαρά το καθήκον μας να βρούμε συνεργάτες για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο που θα σέβονται και θα τιμούν το έργο και την αποστολή του «The 1619 Project », που κατάλαβαν το όραμά μας και τη βαθιά ηθική υποχρέωση να κάνουμε το σωστό για αυτές τις ιστορίες» δήλωσε η Χάνα Τζόουνς στο Variety. «Σε κάθε βήμα της διαδικασίας, η Lionsgate και η ηγεσία της έχουν αποδειχθεί ότι είναι αυτοί οι συνεργάτες και είναι ένα όνειρο να μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό το πρότζεκτ με την Όπρα Γουίνφρεϊ, μια πρωτοπόρο και πηγή έμπνευσης για τόσους πολλούς μαύρους δημοσιογράφους. Είμαι ενθουσιασμένη για αυτήν την ευκαιρία να επεκτείνω το εύρος του «The 1619 Project» και να παρουσιάσω αυτές τις ιστορίες της Μαύρης αντίστασης και ανθεκτικότητας σε ακόμη περισσότερες αμερικανικές οικογένειες» ανέφερε.

«Από την πρώτη στιγμή που διάβασα το «The 1619 Project» και βυθίστηκα στο μετασχηματιστικό έργο της Νικόλ Χάνα Τζόουνς, συγκινήθηκα, ισχυροποιήθηκα και ενδυναμώθηκα από την εντυπωσιακή ιστορική της ανάλυση» ανέφερε η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Πηγή: in.gr