Στον «αέρα» η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου ίσως και να μην πραγματοποιηθεί, καθώς η Ιαπωνία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά τη διασπορά του κοροναϊού.

Το προσωπικό στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας με δυσκολία καταφέρνει να ανταπεξέλθει. Το Τόκιο και άλλες πόλεις βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Οι γιατροί προειδοποιούν για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας μετάλλαξης στην περίπτωση που ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο συγκεντρωθούν στη χώρα για την διεξαγωγή των αγώνων.

«Υπάρχει πιθανότητα η Αφρικανική και η Ινδική μετάλλαξη να διασπαρούν μέσω των Ολυμπιακών αγώνων και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα δημιουργίας μιας νέας μετάλλαξης μετά τους Ολυμπιακούς», λένε. «Σε μια τέτοια περίπτωση η μετάλλαξη θα ονομαζόνταν «Μετάλλαξη Ολυμπιακών του Τόκιο» και αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα»,  συμπληρώνει ο επικεφαλής των γιατρών της Ιαπωνίας.

Πάντως, Ιάπωνες αξιωματούχοι, διοργανωτές και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), δεσμεύονται ότι θα διεξαχθούν οι Αγώνες αλλά υπό αυστηρά μέτρα.  Σημειώνεται, ότι εάν διεξαχθούν χωρίς τη συμμετοχή κοινού, η χώρα θα χάσει 15 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, έχει ήδη χάσει πάνω από 130 εκατομμύρια δολάρια λόγω της πανδημίας το τελευταίο έτος.

Ήδη, 40 πόλεις από τις συνολικά 500 που θα φιλοξενούσαν τους αθλητές αρνούνται να δεχθούν τους ταξιδιώτες, καθώς δε θέλουν να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία τους. Μάλιστα, πάνω από 270.000 Ιάπωνες έχουν υπογράψει μία online έκκληση για ακύρωση της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού. Οι αντιδράσεις αυτές αποτυπώνονται και στις δημοσκοπήσεις. Το 72% των Ιαπώνων θέλουν να αναβληθούν οι αγώνες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr