«Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου πρωθυπουργό, αλλά σίγουρα θα ήθελα να δω και στην Ελλάδα μία γυναίκα πρωθυπουργό» ανέφερε η βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημορκατίας Όλγας Κεφαλογιάννης.

Η κ. Κεφαλογιάννη, παραχώρησε συνέντευξη στην Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή του Alpha «Καλύτερα δεν γίνεται», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία του φύλου στα αξιώματα και στο αν θα έβλεπε τον εαυτό της πρωθυπουργό κάποια στιγμή.

Η Ναταλία Γερμανού, ρώτησε ευθέως την βουλευτή της ΝΔ, αν θα έβλεπε τον εαυτό της στη θέση της πρωθυπουργού, με την ίδια να απαντά πως «αυτό ούτε να σου το απαντήσω μπορώ, ούτε είναι ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο σκέφτομαι εγώ τον εαυτό μου. Σίγουρα θα ήθελα να δω και στην Ελλάδα μία γυναίκα πρωθυπουργό, διότι σε χώρες που είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς ως κοινωνίες, όπως οι σκανδιναβικές, έχουν δεδομένο ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι σε ανώτατα αξιώματα. Εμείς είμαστε ακόμα λίγο πίσω σε αυτά».

Το θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης

«Το θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και του να είναι περισσότερες γυναίκες στην πολιτική και στην οικονομία είναι κάτι που εμένα με απασχολεί πολύ. Νομίζω ότι όλες εμείς που είμαστε δημόσια πρόσωπα πρέπει να λειτουργούμε ως πρότυπα και ως κίνητρο για τις υπόλοιπες. Και αυτές που είναι ηλικιακά κοντά μας αλλά και σε αυτές που έρχονται» τόνισε η κα Κεφαλογιάννη.

«Θα ‘θελα πάρα πολύ η κόρη μου να έχει πραγματικά τις ίδιες ευκαιρίες με τον αδελφό της. Δεν θέλω να αισθάνονται ότι υπάρχουν στεγανά και ότι περιορίζονται οι φιλοδοξίες» είπε η πρώην υπουργός Τουρισμού.

«Η αλήθεια είναι ότι το φύλο περιορίζει, όσο κι αν προσπαθούμε να πούμε το αντίθετο. Δυστυχώς, το έχουμε υποστεί όλες μας αυτό» ανέφερε κλείνοντας η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Πηγή: in.gr