Το σε ποιον οφείλεται η αλλαγή του Συντάγματος και η εξάλλειψη της παραγραφής αδικημάτων έγινε αιτία καβγά μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα.

Στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε χαρακτηρίζοντάς τα ψέματα.

«Το ότι δεν υπάρχει παραγραφή οφείλεται στην ψήφιση της πρότασης της ΝΔ στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Όπως και το ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στην κοινοβουλευτική μειοψηφία, να συγκροτεί Εξεταστική Επιτροπή. Ο κ. Τσίπρας έχει πει ψέματα για άλλα κι άλλα, σιγά που θα δυσκολευόταν για το Σύνταγμα. Κατά τα αλλά εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης των πολλαπλών κρίσεων. Ο κ. Τσίπρας μπορεί ανενόχλητος να συνεχίσει την καταστροφολογία και τα ψέματά του».

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία για τη λίστα Πέτσα αλλά και τις απευθείας αναθέσεις είχε τόνισε ότι δεν υπάρχει παραγραφή και θα αναζητηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

«Έχετε το σύνδρομο της αλαζονείας, νομίζετε ότι θα κυβερνάτε αιώνια. Αλλά όλα θα ελεγχθούν. Και πλέον δεν υπάρχει και παραγραφή. Φροντίσαμε εμείς και αλλάξαμε το Σύνταγμα. Άρα μη νομίζετε ότι θα γλιτώσετε» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: in.gr