Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι «ο νέος προϋπολογισμός για το 2024-2025 κάνει καλό στην τσέπη μας». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο προϋπολογισμός αυτός περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων, κλείνοντας σταθερά τη διαφορά που μας χωρίζει από τα ευρωπαϊκά εισοδήματα.

Επιπλέον, τονίζει την προσπάθεια να «νοικοκυρευτεί» περαιτέρω το δημόσιο χρέος, μειώνοντάς το κατά σχεδόν 5 μονάδες του ΑΕΠ. Αυτή η κίνηση αναμένεται να ενισχύσει τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και να ελαφρύνει τις επόμενες γενιές.

Ο Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η οικονομία θα γίνει πιο ισχυρή και ανθεκτική, στοχεύοντας στην αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων και στη μείωση των εισαγωγών. Σημαντική είναι επίσης η αναφορά στη στήριξη των δημοσίων επενδύσεων, που συγκριτικά με το 2019 υπερδιπλασιάζονται σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια και η πολιτική προστασία.

Κλείνοντας το βίντεο, επισημαίνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας και υπευθυνότητας, ενώ τονίζει ότι άλλες ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται είτε σε ύφεση είτε αντιμετωπίζουν υπερβολικά ελλείμματα.

Πηγή: ethnos.gr