(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μειωμένες τιμές σε 123 προϊόντα θα παρατηρήσουν οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι το τέλος του μήνα. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων έχουν δεσμευτεί ότι αυτές οι μειωμένες τιμές θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον δύο μήνες. Οι μεγαλύτερες μειώσεις αναμένονται στα εξής προϊόντα: η τιμή του ελαιόλαδου θα μειωθεί κατά 5-8%, οι τιμές των αλεύρων κατά 9-15%, η τιμή του χυμού ντομάτας κατά 15%, ενώ το κριθαράκι θα υποχωρήσει κατά 7-10%. Επίσης, αναμένονται μειώσεις 6-8% σε απορρυπαντικά ρούχων, χλωρίνες και σαμπουάν, καθώς και πτώση 10% στις τιμές των βρεφικών πανών.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρεί σε παρεμβάσεις για την αυστηροποίηση του πλαισίου γύρω από τις προσφορές και τον τρόπο που αυτές επικοινωνούνται στο καταναλωτικό κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις επικεντρώνονται είτε στην απαγόρευση των συνδυαστικών προσφορών για το ίδιο προϊόν, είτε στο να απαιτούνται οι παράλληλες προσφορές για το ίδιο προϊόν να έχουν παρόμοιο εύρος, ώστε να αποφευχθεί η σύγχυση για τους καταναλωτές.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, επισήμανε ότι μέσω των παραπλανητικών εκπτώσεων προκύπτουν ανατιμήσεις για τους καταναλωτές από την πλευρά του χονδρεμπορίου, οι οποίες πολλές φορές επηρεάζουν και το λιανεμπόριο. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στοχεύουν στο να διασφαλιστεί ότι οι εκπτώσεις που βλέπουν οι καταναλωτές θα είναι ουσιαστικές.

Πηγή: ethnos.gr