Χρήματα (Pixabay)

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα κεντρικό μητρώο που θα περιλαμβάνει όλους τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων. Αυτή η νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με τον υπουργό, θα διευκολύνει την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τα Χριστούγεννα, η οποία θα δοθεί τον Νοέμβριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι τα επιδόματα θα πηγαίνουν σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Όπως είπε, το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής βρίσκεται στη διαδικασία αναθεώρησης των επιδομάτων, με σκοπό να διατεθούν σε εκείνους που πλήττονται περισσότερο, παρά σε όσους διαθέτουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.

Η νέα πολιτική στοχεύει επίσης στη βελτίωση της εποπτείας των επιδομάτων μέσω της δημιουργίας ενός κεντρικού μητρώου, ανάλογου με αυτό που εφαρμόζεται στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό το σύστημα θα επιτρέπει να παρακολουθούνται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και του υπουργείου Εργασίας, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διαφάνεια και αποδοτικότητα στη διανομή τους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρθηκε στο επίδομα θέρμανσης, επισημαίνοντας την έλλειψη κεντρικού μητρώου που θα επιτρέπει τη συνολική εποπτεία και συσχέτιση των επιδομάτων. Έτσι, αντί να εξετάζονται τα επιδόματα μεμονωμένα, θα είναι δυνατή μια συνολική αξιολόγηση, με στόχο την εφαρμογή μιας πιο δίκαιης και στοχευμένης πολιτικής.

Πηγή: ethnos.gr