Μένουν σε προσφυγική δομή στη Μυτιλήνη και προφανώς τα 150 ευρώ είναι για αυτούς ένα πολυ σημαντικό ποσό. Ωστόσο, μόλις βρήκαν το ξένο πορτοφόλι το παρέδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη στην Αστυνομία και είχαν ήδη επιστρέψει στη δομή όταν ο ιδιοκτήτης το περέλαβε.

Θα μπορούσε να ανήκει σε κάποιον που έχει διαδηλώσει κατά των προσφύγων, να έχει σιχτιρίσει για την ύπαρξή τους στο νησί ή στην καλύτερη περίπτωση να δείχνει ανοχή όταν συντοπίτες του τους βρίζουν και ζητούν την απομάκρυσή τους.

Έτσι τσουβαλιάζοντας τα πάντα και τους πάντες με βάση μόνο την εθνικότητά τους και βγάζοντας αυθαίρετα, άδικα και επικίνδυνα συμπεράσματα.

Όχι δεν ζητούν τη λύση του προσφυγικού προβλήματος, ούτε τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των προοπτικών για τη ζωή αυτών των άτυχων ανθρώπων, αλλά απλώς να φύγει το πρόβλημα από την πόρτα τους.

Αυτούς τέτοιες πράξεις τούς αποστομώνουν και γκρεμίζουν το οικοδόμημα των επιχειρημάτων τους. Και αυτός είναι και ο λόγος που ειδήσεις σαν αυτές πρέπει να προβάλλονται.

Για τους υπόλοιπους -ευτυχώς όχι λίγους- δεν αποτελεί είδηση ούτε ότι οι πρόσφυγες -με εξαίρεση τα κακοποιά στοιχεία- είναι τίμιοι, ούτε ότι σέβονται την κοινωνία πους τους φιλοξενεί.

Για όλους δε τέτοιες κινήσεις μεγαλείου και αξιοπρέπειας είναι βάλσαμο για την ψυχή στους δύσκολους και σληρούς καιρούς που ζούμε.

Η είδηση

Μια οικογένεια Αφγανών προσφύγων βρήκε σήμερα έξω από κεντρικό σούπερ μάρκετ της Μυτιλήνης ένα πορτοφόλι, το οποίο και αμέσως παρέδωσε σε αστυνομικό που βρισκόταν στην περιοχή. Μέσα στο πορτοφόλι υπήρχαν 150 ευρώ, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και άλλα προσωπικά έγγραφα.

Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αρχιφύλακας Μάκης Μπεκιάρης, μοτοσικλετιστής της Τροχαίας Μυτιλήνης, που παρέλαβε το πορτοφόλι, πραγματοποιούσε σήμερα αργά το μεσημέρι έλεγχο εφαρμογής μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού στην οδό Οδυσσέα Ελύτη σε μηχανήματα ΑΤΜ που είναι τοποθετημένα εκεί.

Μια Αφγανή τον πλησίασε και του έτεινε το πορτοφόλι δείχνοντας του με νοήματα το σημείο όπου αυτό βρέθηκε.

Η γυναίκα με τον σύζυγο της και το μικρό παιδί τους είχαν κατέβει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ από τη δομή όπου διαμένουν. Λίγο αργότερα το πορτοφόλι παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του ενώ η οικογένεια των Αφγανών που το είχε βρει είχε επιστρέψει στη δομή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr