Αξιωματούχος της Ταϊβάν εκλιπαρεί τους πολίτες να σταματήσουν να αλλάζουν το όνομά τους σε «σολομός», αφού δεκάδες άνθρωποι προχώρησαν σε αυτό το… απονενοημένο διάβημα προκειμένου να επωφεληθούν από μια προσφορά εστιατορίου.

Το φαινόμενο έχει ονομαστεί «χάος του σολομού» από τα τοπικά ΜΜΕ, καθώς τις τελευταίες ημέρες περίπου 150 άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, απευθύνθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να αλλάξουν επισήμως το όνομά τους.

Αιτία για αυτή την ξαφνική μανία, είναι μια προσφορά σε μια αλυσίδα εστιατορίων σούσι.

Η προσφορά, που διαρκούσε δύο ημέρες και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, πρόσφερε σε κάθε πελάτη, η ταυτότητα του οποίου περιείχε τη λέξη «gui yu», που σημαίνει «σολομός» στα κινέζικα, δωρεάν φαγητό για τους ίδιους και πέντε φίλους τους, σε όση ποσότητα μπορούσαν να αντέξουν.

Η Ταϊβάν επιτρέπει στους πολίτες να αλλάξουν το όνομά τους έως και τρεις φορές.

Όμως οι αρχές της Ταϊβάν δεν διασκέδασαν με το περιστατικό: «Αυτού του είδους η αλλαγή ονόματος δεν σπαταλά μόνο το χρόνο μας, αλλά απαιτεί και μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Τσεν Τσουνγκ-γιεν την Πέμπτη μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ κάλεσε το κοινό να «μην εκμεταλλεύεται τους διοικητικούς πόρους».

«Ελπίζω ότι όλοι θα μπορέσουν να επιδείξουν περισσότερη λογική», τόνισε.

Τα τοπικά ΜΜΕ πήραν συνεντεύξεις από πολίτες που εκμεταλλεύτηκαν την προσφορά.

«Μόλις άλλαξα το όνομά μου για να προσθέσω τις λέξεις Bao Cheng Gui Yu και έχουμε φάει ήδη φαγητό αξίας άνω των €200», δήλωσε ένας φοιτητής στο κανάλι TVBS News.

Το καινούργιο του όνομα μεταφράζεται περίπου σε «Εκρηκτικά Όμορφος Σολομός».

«Άλλαξα το μικρό μου όνομα σε σολομός και το ίδιο έκαναν και δυο φίλες μου», δήλωσε μια γυναίκα, το επώνυμο της οποίας είναι Τουνγκ στο SET TV. «Απλώς θα ξαναλλάξουμε τα ονόματά μας μετά».

Άλλα ονόματα που προβλήθηκαν από τα τοπικά ΜΜΕ περιλάμβαναν: «Πρίγκιπας Σολομός», «Μετεωρίτης Βασιλιάς Σολομός» και «Σολομός με Τηγανιτό Ρύζι».

Η United Daily News έγραψε ότι ένας κάτοικος αποφάσισε να προσθέσει 36 καινούργιες λέξεις στο όνομά του, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν… θαλασσινά. Μεταξύ άλλων, πλέον στο όνομά του περιλαμβάνονται οι λέξεις «αβαλόνη», «κάβουρας» και «αστακός».

Με πληροφορίες από Guardian

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr