Με το ημερολόγιο να δείχνει 7 Ιουλίου και τον Παναθηναϊκό να αναχωρεί σε 11 μέρες για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, η μία και μοναδική μεταγραφή (Κώτσιρας) είναι λογικό να φέρνει ανησυχία στον κόσμο. Διότι ο περσινός Παναθηναϊκός δεν ήταν μια ομάδα στην οποία περίσσευε η ποιότητα. Γι’ αυτό και κατετάγη πέμπτος, μένοντας εκτός Ευρώπης.

Θα περίμενε κανείς πως οι «πράσινοι» θα ήταν η ομάδα που γρήγορα θα έκανε τις μεταγραφές της. Ώστε ο Γιοβάνοβιτς να έχει από νωρίς στη διάθεσή του όλα του τα «όπλα» και να χτίσει την ομάδα όπως θέλει ο ίδιος. Ο ίδιος ο προπονητής, όμως, είναι εκείνος που δεν βιάζεται.

Το γνωρίζαμε πως ο Γιοβάνοβιτς θα περάσει από κόσκινο κάθε κίνηση που θα κάνει. Θα ψάξει καλά την αγορά, θα αναζητήσει επιλογές που θα μειώσουν το ρίσκο και θα επιχειρήσει κάθε μεταγραφή να ανεβάσει το ποιοτικό επίπεδο του ρόστερ. Ένα ρίσκο πάντως και ένας κίνδυνος που ελλοχεύει αφορά τις επιλογές που θα υπάρχουν όσο ο καιρός κυλά.

Όσο φτάνουμε πιο βαθιά μέσα στο καλοκαίρι τόσο οι επιλογές στην αγορά θα μειώνονται. Το γνωρίζει ο Ιβάν αυτό, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, έχει συμβεί και στον ΑΠΟΕΛ. Αλλά η εμπειρία από τις επιλογές του Σέρβου δείχνει πως τα καταφέρνει καλά. Και πως στην επιλογή ποδοσφαιριστών παίρνει σχεδόν άριστα. Σχεδόν πάντα οι ομάδες του έβρισκαν ποδοσφαιριστές με ποιότητα, με βιογραφικό που εγγυόταν την επιτυχία ή τουλάχιστον την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ.

Όσο για τις πρώτες εντυπώσεις από το Κορωπί; Ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής εντελώς διαφορετικού στυλ από τον Μπόλονι. Απαιτεί την πειθαρχία και είναι αμείλικτος σε τέτοια ζητήματα, δίχως όμως να απομακρύνεται από τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εχθρός τους, αλλά είναι πολύ κοντά τους. Επικοινωνιακός μαζί τους και δίπλα τους.

Σε θέματα τακτικής ο Ιβάν θέλει να παρουσιάσει μια ομάδα που θα έχει την μπάλα στην κατοχή της την περισσότερη ώρα, που θα επιτίθεται με πολλούς τρόπους και θα προσπαθεί να επιβάλλεται στο γήπεδο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αυτό, δηλαδή, που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr