Ο Λεβέντ Γκιουλτεκίν είναι αρθρογράφος και έχει εκπομπή στο κανάλι Halk TV, που παραδοσιακά απηχεί τις απόψεις του κεντροαριστερού κεμαλικού CHP. Στις 8 Μαρτίου δέχτηκε επίθεση έξω από τον χώρο εργασίας του στη Κωνσταντινούπολη από 25 περίπου άτομα. Την επίθεση κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. Ο ίδιος τραυματίστηκε στα χέρια, καθώς προσπαθούσε να προστατέψει το κεφάλι του από τα χτυπήματα των δραστών.

«Αυτοί οι 25 άνθρωποι νιώθουν περήφανοι. Εγώ θα ντρεπόμουν εάν ήμουν στη θέση τους. Το να επιτίθενται 25 σε ένα άτομο είναι δράση κακοποιών», είπε χαρακτηριστικά ο Γκιουλτεκίν, για να προσθέσει: «η διαφορά ανάμεσα στη μαφία και το κράτος είναι ο νόμος. Αυτοί φέρονται λες και είναι οι ιδιοκτήτες του κράτους προσπαθούν να εφαρμόσουν τον νόμο των συμμοριών. Οι ζωές των πολιτικών και των δημοσιογράφων δεν είναι ασφαλείς».

Όσοι κάνουν κριτική στους εθνικιστές βρίσκονται στο στόχαστρο

Οι εθνικιστές του MHP είναι οι κυβερνητικοί εταίροι του AKP και ένας τρόπος για να έχει ο Ερντογάν επιρροή και στα σώματα ασφαλείας. Μόνο που είναι ένα κόμμα εθνικιστικό και ακροδεξιό, που εκπροσωπεί το ρεύμα των «Γκρίζων Λύκων» και έχει μακρά ιστορία πολιτικής βίας.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι οι εθνικιστές έχουν βάλει στο στόχαστρο όσους δημοσιογράφους τους ασκούν κριτική. Ο Γκιουλτεκίν για παράδειγμα πρόσφατα είχε ασκήσει οξεία κριτική στον Αλπαρσλάν Τουρκές, τον ιδρυτή του MHP και τον τρόπο που προωθούσε την εθνικιστική ιδεολογία, για να δεχτεί οξύτατη πολεμική από το MHP.

Τον Ιανουάριο μέσα σε διάστημα δύο ημερών δύο δημοσιογράφοι που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση και ένας πολιτικός της αντιπολίτευσης δέχτηκαν επιθέσεις., προκαλώντας την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Η απειλή της ακροδεξιάς βίας έχει πάρει διάφορες μορφές. Τον Νοέμβριο ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υπέβαλε μήνυση κατά του Αλαατίν Τσακιτζί, ενός αρχιμαφιόζου με στενούς δεσμούς με τον ηγέτη του MHP Ντεβλέτ Παχτσελί. Ο Τσακιτζί, που αποφυλακίστηκε εν μέσω της πανδημίας, είχε διατυπώσει προσβολές και απειλές κατά του Κιλιντσντάρογλου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr