Υπάρχουν κάποιοι ιερείς που είναι αρνητές του κοροναϊού και διαδίδουν fake news για τα εμβόλια, υπάρχουν όμως και εκείνοι οι συνετοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας που συνδράμουν την προσπάθεια της πλειονότητας των πολιτών κατά της πανδημίας.

Από τη μία το επικίνδυνο κήρυγμα ενός ιερέα στη Χαλκιδική που… προειδοποιεί τους πιστούς ότι όποιος έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, φοράει μάσκα ή κάνει οτιδήποτε για να προστατεύσει τον εαυτό του και τους άλλους, δε θα μπει στην εκκλησία.

«Λέω, όποιος για να το καταλάβετε, έχει κάνει εμβόλιο, όποιος φοράει μάσκα και όποιος έχει κάνει τεστ για τον κοροναϊο δεν θα μπει στην εκκλησία. Τέλος. Εεε εε, στοπ, στοπ. Μη χειροκροτεί κανένας. Σκανδαλίζεστε; Ξέρετε τι είναι αυτό; Διάβολος. Ο διάβολος έτσι λέει.»

Και από την άλλη, ιερείς με πραγματική αγάπη για τον συνάνθρωπο – υπηρέτες του αληθινού μηνύματος της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, αμέσως μετά τον εμβολιασμό του δήλωσε ότι θα επισκεφτεί την Εισαγγελία της Δράμας για να δώσει την μαρτυρία του για περιστατικά «ανταρσίας κατά των μέτρων» που σημειώθηκαν από Ιερείς της Μητροπόλεώς του ώστε να επιληφθεί η δικαιοσύνη αρμοδίως.

“Δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες νωρίτερα” λέει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος που με ένα προσωπικό μήνυμα σε βίντεο που ετοίμασε ο ίδιος, προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί και να προστατευτεί από τον κοροναϊό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr