Στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμβαίνουν πράγματα που για όποιον τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη του είναι ικανά να αποτελέσουν τον οδικό χάρτη της επόμενης ημέρας.

Ο νέος πρόεδρος του ΙΤΑ, Ηλίας Αποστολόπουλος και δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού επιδιώκει ο φορέας να αποτελέσει τον ιδανικό επιστημονικό οδηγό για τους συναδέλφους του στους δήμους της χώρας έχοντας και ο ίδιος κατανοήσει την χρησιμότητα μελετών που γίνονται από την επιστημονική ομάδα του ινστιτούτου.

Η πρόσφατη μελέτη έχει τίτλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτική Συνοχή. Η συμμετοχή και ο ρόλος των Δήμων στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027», που παρουσίασε στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Ιωάννης Ψυχάρης, Καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, τονίζοντας ότι οι στρατηγικοί στόχοι της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 είναι οι Δήμοι:

-να καταστούν εταίροι του αναπτυξιακού σχεδιασμού.
-να αναβαθμίσουν τη διοικητική τους ικανότητα στην ωρίμανση και διαχείριση έργων.
-να αξιοποιήσουν μεγαλύτερο μέρος των διατιθέμενων πόρων.
-να συμμετέχουν σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα εκτός ΕΣΠΑ, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΑ και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος ευχαρίστησε τον κύριο Ψυχάρη και την ομάδα του για την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης, η οποία, όπως δήλωσε «εμπεριέχει χρήσιμα στοιχεία και προτάσεις» και υπογράμμισε «πόσο σημαντικό εργαλείο αποτελεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ενίσχυση του ρόλου της».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr