Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου Διαδρομές οργανώνουν την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα οι εκδόσεις Επίκεντρο.

Νίκος Διακουλάκης, Σπύρος Καβουνίδης, Νίκος Κουτρέτσης, Γιάννης Μαρούκης, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Λάμπης Ντόλκας, Βασίλης Στεφανής, Δημήτρης Ψυχογιός, οι διαδρομές των Οκτώ.

Μια αρχική ιδέα-πρόταση μεταξύ φίλων ήταν ο σπινθήρας για να φουντώσει η επιθυμία για ψάξιμο, ανασκόπηση και ενδοσκόπηση, που τις διευκόλυνε η υποχρεωτική απομόνωση της κοροναiϊκής εποχής. Και ήρθαν στην επιφάνεια στιγμιότυπα και εμπειρίες, άλλες από το προσκήνιο και άλλες καλά κρυμμένες σε κάποια γωνιά του μυαλού.

Η επεξεργασία και καταγραφή τους γέννησε τις Διαδρομές. Οι οκτώ συγγραφείς αφηγούνται τις εμπειρίες τους με αφετηρία τη χούντα των συνταγματαρχών, που επηρέασε καθοριστικά τη διαδρομή τους στη ζωή και την πολιτική, οδηγώντας τον καθένα σε διαφορετικό μονοπάτι, σε διαδρομές που άλλοτε συγκλίνουν και άλλοτε αποκλίνουν – ως τα σήμερα. Καθένας από τους οκτώ καταγράφει τα ίχνη που άφησε πάνω του η κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα των τελευταίων 60 σχεδόν χρόνων και αφηγείται τη δική του τροχιά μέσα σε αυτή.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν οι Γιάννης Βούλγαρης, Μαρία Δαμανάκη, Πέτρος Ευθυμίου, Νίκος Χριστοδουλάκης και εκ μέρους των συγγραφέων ο Σπύρος Καβουνίδης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει Πέτρος Παπασαραντόπουλος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr