Φαλκονέρα είναι μια βραχονησίδα στο Νότιο Αιγαίο, πολύ σημαντική, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, για την ελληνική ναυσιπλοϊα. Στο συγκεκριμένο σημείο έγινε το μεγάλο ναυτικό δυστύχημα τον Δεκέμβριο του 1966, με ναυάγιο πλοίου και 273 νεκρούς.

Φαλκονέρα έλεγε η Ντένη Μαρκορά την Φλώρα στους Δυο Ξένους-εκ της ως άνω σημασίας ορμώμενη, για να δείξει την επικινδυνότητά της ως ατόμου.

Φαλκονέρα, βασικά, όμως,  είναι μια νέα μπάντα από την Αθήνα που παίζει ξεσηκωτικό punk rock με πολλές synth punk επιρροές. Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο είδος, μαζί με το post-punk, είναι πολύ διάσημο στην Ελλάδα τελευταία, όμως  οι Φαλκονέρα έχουν ένα δικό τους, ιδιαίτερο, ήχο.

Το «Ζαλάδα στην Ελλάδα» (εξαιρετική ιδέα για ρίμα παρεμπιπτόντως) είναι ο πρώτος τους δίσκος (μετά από ένα EP το 2019) και περιλαμβάνει 8 κομμάτια μελωδικού synth / punk rock.

Ο δίσκος τους περιλαμβάνει τραγούδια για την καθημερινότητα στην Ελλάδα, για μπύρες (αλίμονο!), για το μοτίβο «ζήσε γρήγορα / πέθανε νέος», για την μικροαστική τάξη, την δουλειά στην όποια «φάμπρικα» του καθενός και άλλα θέματα απλά στην πρώτη ακρόαση και ανάγνωση, αλλά, τελικά, σημαντικά και βαθιά, καθώς καθορίζουν ολόκληρη την ζωή μας: μια ζωή στις πόλεις της αποξένωσης, των πετσοκομμένων ονείρων, του θυμού, του παράπονου, αλλά και της δύναμης που έχουν οι παρέες μας, τα αράγματά μας, οι αμπελοφιλοσοφίες μας, η ζόρικη νιότη μας.

Τα τραγούδια είναι ένα κι ένα, έχουν χαρακτήρα καταγγελτικό, χωρίς όμως ίχνος σοβαροφάνειας ή απόπειράς τους να θεωρηθούν πολιτικά (όλα πολιτική είναι, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ). Το προσωπικό μου αγαπημένο είναι το τελευταίο του δίσκου, το «Χασίς» (σκοτώνεις τις μέρες/γλιστράνε τα χρόνια) για την αφοπλιστική του ειλικρίνεια και τον αυτοσαρκασμό.

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε μορφή βινυλίου 12 ιντσών , με ένθετο, στον περιορισμένο αριθμό των 250 αντιτύπων.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή των Patari Records, Scarecrow Records, B-Other Side Records & World’s Appreciated Kitsch Records.

Μπορούμε να ακούσουμε το άλμπουμ εδώ μέχρι να σπεύσουμε σε κάποιο live των παιδιών, ελπίζουμε το συντομότερο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr