Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αξίζει να πάρουμε μερικά μαθήματα ζωής από έναν άνθρωπο, αποφασισμένο να ζήσει μόνο και μόνο για να μυρίσει το επόμενο ξημέρωμα.

Ο Βασίλης Τοκάκης είναι ένα από τα φωτεινά μυαλά της χώρας, ένας επιστήμονας με πλούσιο βιογραφικό. Γεννημένος το 1977, πατέρας δύο παιδιών, είναι διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από το πλούσιο ακαδημαϊκό του έργο, έχει εργαστεί στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

Μέχρι που στις 12 Νοεμβρίου 2019, η λαμπρή αυτή πορεία απειλήθηκε να διακοπεί, όταν ο Βασίλης Τοκάκης διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο. Στις 18 Νοεμβρίου του 2019 χειρουργήθηκε για πρώτη φορά και από την επόμενη μέρα αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια την εμπειρία της θεραπείας του, μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αφηγήσεις του έχουν συναρπάσει και συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους, που μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του άντλησαν κουράγιο και πίστη για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της δικής τους ζωής.

Ο αγώνας του Βασίλη Τοκάκη δεν έχει ολοκληρωθεί, όμως το «ημερολόγιό» του απέκτησε την έντυπη μορφή του, κυκλοφορώντας από την Key Books, με τίτλο «Άνοιξη μυαλού». Μέσα από τις λέξεις του Τοκάκη περνούν οι τρικυμίες, οι ξαστεριές και οι ξαφνικές συνειδητοποιήσεις της ψυχής του. Όλα είναι εδώ: από τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας και το πατρικό χάδι, μέχρι την πίστη στο μέλλον και το κληροδότημα στην επόμενη γενιά.

Η ιστορία του Βασίλη Τοκάκη είναι η ιστορία μιας μάχης. Και μέσα από αυτήν όλοι μας θα αναγνωρίσουμε τον μαχητή μέσα μας, που δίνει τον αγώνα για τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής.

Τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr