Στο «γαλανόλευκο» έπος του 2004 αναφέρθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα και στάθηκε στην εξαιρετική άμυνα που διέθετε η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ. Ο Ιβηρας αναφέρθηκε στα συναισθήματα των συμπατριωτών του, μετά την ήττα  στον τελικό και συνεχάρη τους Ελληνες για την επιτυχία τους.

«Ηταν μια ομάδα με πολύ μεγάλη φιλοδοξία, όνειρο, δύναμη και με μια πάρα πολύ καλή και οργανωμένη άμυνα. Μια πολύ καλή και δεμένη ομάδα, που ότι κατάφερε το έκανε χάρη στην ομαδική δουλειά» ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον τελικό του Euro 2004: «Ηταν μια πικρή μέρα για τους Πορτογάλους. Ηταν μια μέρα που όλοι απογοητεύτηκαν, αφού πίστευαν ότι η Πορτογαλία θα ήταν τελικά αυτή που θα κατακτούσε τον τίτλο. Παρόλα αυτά, ήταν ένα Euro πάρα πολύ όμορφο, πολύ καλά οργανωμένο και με πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ηταν μια υπέροχη διοργάνωση.

Οι Πορτογάλοι παρότι απογοητεύτηκαν, αναγνώρισαν την αξία των Ελλήνων. Τους έδωσαν συγχαρητήρια. Ισως δεν περίμενε κανείς ότι θα το κερδίσουν οι Ελληνες. Παρόλα αυτά, όλοι χαρήκαμε με αυτό που συνέβη. Το ποιος άξιζε περισσότερο τη νίκη αυτό μπορεί να το κρίνει ο καθένας ατομικά. Ο καθένας από την πλευρά του το βλέπει διαφορετικά. Η αποτελεσματικότητα έκρινε το παιχνίδι και έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα».

Εάν έχει να μάθει πράγματα από τον Ρεχάγκελ: «Αυτό που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι ότι τότε η Ελλάδα είχε μια καταπληκτική άμυνα. Ηταν πάρα πολύ καλά οργανωμένη και όλοι οι παίκτες της ομάδας έπαιζαν καταπληκτική άμυνα. Γνώριζαν πως βάζοντας ένα γκολ θα μπορούσαν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Όταν είχαν κερδίσει το πρώτο ματς απέναντι στην Πορτογαλία άρχισαν να το πιστεύουν. Ούτε καν οι Ελληνες δεν πίστευαν ότι η ομάδα τους μπορεί να κατακτήσει το Euro. Η ομάδα όμως μέσα της πίστευε ότι αφού το είχε κάνει μια φορά, μπορεί να το κάνει και στον τελικό. Επομένως ήταν μια ομάδα με πολύ μεγάλη φιλοδοξία, όνειρο, δύναμη και με μια πάρα πολύ καλή και οργανωμένη άμυνα».

Ποιον παίκτη ξεχωρίζει από την Ελλάδα του 2004: «Υπήρχαν πολύ καλοί παίκτες, όπως ήταν ο Κατσουράνης, ο Χαριστέας, ο Νικοπολίδης. Όμως, νομίζω πως αυτό που πέτυχε η Ελλάδα δεν ήταν λόγω των μονάδων, αλλά λόγω του συνόλου. Ένα πολύ καλό σύνολο. Μια πολύ καλή και δεμένη ομάδα, που ότι κατάφερε το έκανε χάρη στην ομαδική δουλειά» ανέφερε.

Πηγή: in.gr