Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 6.040 νέα κρούσματα, τα οποία καταγράφουν ελαφρά αύξηση από τα 5.947 που ανακοινώθηκαν χθες, Παρασκευή.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 ανέρχεται σε 21.796.278 συνολικά.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 158 θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση των ασθενών με COVID-19, αριθμός που σημειώνει πτώση σε σχέση με τους 236 θανάτους την Παρασκευή.

Εντοπίστηκε και νέα παραλλαγή

Την ίδια ώρα μια νέα παραλλαγή του κοροναίού εντόπισαν σε 16 περιπτώσεις ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Οι περιπτώσεις της παραλλαγής, που αναφέρεται ως «VUI-202102/04», εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις 15 Φεβρουαρίου μέσω γονιδιωματικής ανάλυσης.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ανέφερε την Πέμπτη ότι όλα τα άτομα που βρέθηκαν θετικά, καθώς και οι επαφές τους, έχουν εντοπιστεί και τους έχει ζητηθεί να απομονωθούν.

Η παραλλαγή, η οποία θεωρείται ότι προέρχεται μέσα από το Ηνωμένο Βασίλειο, χαρακτηρίστηκε «παραλλαγή υπό διερεύνηση» στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι ερευνητές θεωρούν πως η συγκεκριμένη παραλλαγή περιέχει τη μετάλλαξη Ε484Κ, που υπάρχει σε αυτές από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr