Τα πάνω κάτω έχει φέρει η πανδημία στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων οι οποίοι εμφανίζονται πια περισσότερο φειδωλοί στις αγορές τους. Τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων είναι αποκαλυπτικά.

Η καταναλωτική μανία του Έλληνα πάει περίπατο. Ο Έλληνας μετά την υγειονομική κρίση ψωνίζει με μέτρο. Χρήματα θα βγουν από το πορτοφόλι του μόνο για τα απαραίτητα.

Σύμφωνα με την έρευνα παρατηρήθηκε πως, 1 στους 2 καταναλωτές (49%) δηλώνει ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν αγοράζει τρόφιμα είναι τα χρήματα που δίνει, ενώ μόλις το 23% δηλώνει ότι είναι η ποιότητα.

Παράλληλα καταγράφεται και ένα υψηλό ποσοστό 10% καταναλωτών που αγοράζουν με κριτήριο την υγιεινή και την ασφάλεια, ενώ το 46% των καταναλωτών κάνει βιαστικά τις αγορές του στα καταστήματα ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι σε κλειστούς χώρους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταγράφουν τη σημαντική αλλαγή που επήλθε στο καταναλωτικό κοινό το τελευταίο 6μήνο και την μεγάλη επίδραση της κρίσης του COVID-19 στο καταναλωτικό κλίμα και στην αγορά της λιανικής στην Ελλάδα.

Πηγή: in.gr