Η φράση- προειδοποίηση του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι «όποιος βλέπει πρόωρες εκλογές, να μου το πει να τον απαλλάξω, ώστε να αφοσιωθεί στην εκλογική του περιφέρεια, ακόμα συζητείται ανάμεσα σε υπουργούς, σε υφυπουργούς αλλά και σε βουλευτές της ΝΔ (ορισμένοι από τους οποίους αναμένουν ακόμα τον ανασχηματισμό).

Μου λένε λοιπόν, ότι τη φράση αυτή ο Πρωθυπουργός δεν την είπε χαριτολογώντας, όπως ειπώθηκε, αλλά κάπως θυμωμένα και δεν αφορά συγκεκριμένα άτομα, όπως πολλοί νομίζουν. Ήταν μια γενική προειδοποίηση για όσους πιστεύουν ότι οι εκλογές είναι κοντά και όχι στο τέλος της τετραετίας, για όσους ασχολούνται όχι μόνον με την επανεκλογή τους, αλλά και με την πρωτιά στην περιφέρειά τους, με την περίπτωση αυτή, όπως λένε οι κακές γλώσσες να «βγάζει… μάτι» δήθεν πολιτικής υπεροχής.

Αυτή όμως η φράση μου θύμισε μια άλλη παρόμοια φράση του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ήταν εξαιρετικά αυστηρός με τους υπουργούς του. Τόσο που πολλοί δίσταζαν ακόμα και να του θέσουν αιτήματα ή προτάσεις. Ένα τέτοιο αίτημα επρόκειτο να έρθει αρχές Ιουνίου, όταν μερικοί οι υπουργοί ζητούσαν 15 ημέρες άδεια για να κάνουν τα μπάνια τους. Ουδείς όμως τολμούσε να του ζητήσει άδεια.

Παρά μόνον ένας, ο οποίος οπλισμένος με θάρρος, του είπε, σε συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου ότι οι υπουργοί είναι κουρασμένοι και  συνεπώς χρειάζονται μερικές ημέρες άδεια για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Ο Καραμανλής τον κοίταξε με εκείνο το αυστηρό σερραίικο βλέμμα που είχε και του είπε: «Όποιος αισθάνεται κουρασμένος να μου του πει τώρα, για να τον ξεκουράσω αμέσως». Και ω του θαύματος όλοι δήλωσαν ζωηροί και ορεξάτοι στα καθήκοντά τους.

Απορίες γαλάζιου βουλευτή

Ένας βουλευτής της ΝΔ  όμως , που εκλέγεται στην περιφέρεια και δεν έχει γίνει ακόμα υπουργός ή υφυπουργός, διερωτάται εάν η προειδοποίηση Μητσοτάκη απευθυνόταν μόνον προς υπουργούς ή περιλάμβανε και τους υφυπουργούς; Γιατί, όπως λέει, γνωρίζει υφυπουργούς που σχεδόν όλες τις ημέρες της εβδομάδας βρίσκονται σε χωριά και σε εκκλησίες της περιφέρειάς τους, μοιράζοντας διάφορες υποσχέσεις προεκλογικού χαρακτήρα και ο συγκεκριμένος βουλευτής ευλόγως διερωτάται πότε οι εν λόγω υφυπουργοί βρίσκονται στα υπουργεία τους;

Πηγή: in.gr