Ο ηγέτης της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, είχε σήμερα (15/06) συνάντηση στη Βαρκελώνη με τον 22χρονο επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους, ο οποίος έγινε δέκτης επιθέσεων ρατσιστικού χαρακτήρα, σε αγώνες της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ινφαντίνο με δηλώσεις του, προανήγγειλε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής κατά του ρατσισμού, με επικεφαλής τον Βραζιλιάνο άσο.

«Δεν θα υπάρχει πλέον ποδόσφαιρο με ρατσισμό. Οι αγώνες πρέπει να διακόπτονται άμεσα όταν συμβαίνει αυτό. Αρκετά!» υπογράμμισε ο Ινφαντίνο, ο οποίος ζήτησε από τον Βινίσιους να ηγηθεί μίας επιτροπής, αποτελούμενης από ποδοσφαιριστές, «… που θα παρουσιάσει αυστηρότερες ποινές κατά του ρατσισμού, οι οποίες στη συνέχεια θα υιοθετηθούν από τις ποδοσφαιρικές αρχές σε όλο τον κόσμο».

«Πρέπει να ακούσουμε τους παίκτες και το τι χρειάζονται για να εργαστούν σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. Χρειαζόμαστε αυστηρότερες τιμωρίες. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο.

Ως πρόεδρος της FIFA, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να μιλήσω προσωπικά με τον Βινίσιους για το ζήτημα αυτό» κατέληξε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Πηγή: in.gr