«Μου αρέσει πολύ περισσότερο να αφιερώνω το χρόνο μου στο σχεδιασμό και στη μηχανική, παρά να είμαι αφεντικό», είπε μεταξύ άλλων σε δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla παρευρισκόταν σε δίκη, διότι κατηγορείται ότι πιέζει υπερβολικά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για  για την εξαγορά της SolarCity, εταιρείας ηλιακών πάνελ αντί 2,6 δισ. δολαρίων. Μέτοχοι της Tesla ισχυρίζονται ότι η SolarCity ήταν σχεδόν χρεοκοπημένη, επομένως η εξαγορά της έβλαψε οικονομικά την αυτοκινητοβιομηχανία.

Την εποχή της εξαγοράς, ο Musk κατείχε το 22% τόσο της Tesla όσο και της SolarCity, την οποία είχαν ιδρύσει τα ξαδέρφια του.

«Με δεδομένο ότι ήταν συναλλαγή με ανταλλαγή μετοχών και εγώ είχα σχεδόν το ίδιο ποσοστό και στις δύο εταιρείες, δεν υπήρξε οικονομικό όφελος», απάντησε ο Musk.

Όλα είναι μέρος ενός «master-plan»

Επιπλέον, αρνήθηκε ότι πίεσε τα μέλη του Δ.Σ. της Tesla, λέγοντας ότι η εξαγορά αυτή ήταν μέρος ενός «master plan» για τη δημιουργία προσιτών αυτοκινήτων με πράσινη ενέργεια.

Οι μέτοχοι που προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητούν από τον Musk να επιστρέψει στην Tesla το πλήρες ποσό των 2,6 δισ. δολαρίων. Ο επιχειρηματίας έχει περιουσία 168 δισ.  δολαρίων.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr