Τη σύμβαση για τη μελέτη ενός πολυχώρου αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή των Στερνών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η μελέτη που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα προβλέπει  την ανάπλαση και αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου στις Στέρνες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος πολυχώρος αθλητισμού, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο τένις, χώρος Petanque, υπαίθριο στεγασμένο γυμναστήριο) και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του αθλητικού κέντρου (κερκίδες, κτιριακές εγκαταστάσεις, περιβάλλον χώρος με χώρους κίνησης στάσης και στάθμευσης).

Ο Δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την υπογραφή της σύμβασης υπογράμμισε πως: «Πρόκειται για ακόμα μια σημαντική επένδυση στο κομμάτι του αθλητισμού και μάλιστα στην περιαστική περιοχή της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, που  βρίσκει το δρόμο της προς την υλοποίηση. Σήμερα, υπογράψαμε τη σύμβαση για τη μελέτη και πιστεύω ότι σύντομα, θα είμαστε σε θέση να μπορούμε να δημοπρατήσουμε το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες σε άθληση της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο στις Στέρνες αλλά και του Ακρωτηρίου».

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων, Μιχάλης Καλογριδάκης ανέφερε ότι η περιοχή του Ακρωτηρίου έχει ανάγκη από νέες αθλητικές υποδομές, προσθέτοντας πως: «Σε συνεννόηση με το τοπικό συμβούλιο και με τον πρόεδρο, Δημήτρη Γιανναράκη έχουμε ξεκινήσει μία διαδικασία ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε από την αρχή το γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην περιοχή των Στερνών, με γήπεδα παραπλεύρως, όπως γήπεδα μπάσκετ και γήπεδα πινγκ-πονγκ και τένις, με δημιουργία κερκίδων και αποδυτηρίων. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μπορέσει να ξεκινήσει μέσα στο 2023».

Η τελική παράδοση της μελέτης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων επτά (7) μηνών από σήμερα.

Πηγή: in.gr