Κατηγορηματικός ότι το Καστελόριζο δεν θα αποκτήσει ποτέ υφαλοκρηπίδα εμφανίστηκε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εκτοξεύοντας απειλές εναντίον της, «κακομαθημένης» από τη Δύση, Ελλάδας.

«Είμαστε αποφασισμένοι»

«Ναι, επιμένουμε, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε ικανοί. Μη μας δοκιμάζετε. Ελάτε να λύσουμε με διάλογο και να κάνουμε ό,τι πρέπει με συνομιλίες, με διαπραγματεύσεις», τόνισε ο τούρκος υπουργός Αμυνας, στη διάρκεια ομιλίας του στη στρατιωτική ακαδημία, στην Αγκυρα.

Και υψώνοντας τον τόνο της φωνής του, απευθύνθηκε στην «κακομαθημένη», λόγω Δύσης, Ελλάδα:

«Οχι! Οχι! Σε καμία περίπτωση δεν θα δώσετε σε ένα νησί 10 τ.χλμ., 40 χιλ. τ.χλμ. θαλάσσια δικαιοδοσία. Ακόμη και να το δίνατε, ακόμη και να το σκεφτόσασταν, ακόμη κι αν το έχετε χαράξει και σχεδιάσει, μην περιμένετε από εμάς να το δεχτούμε! Δεν πρόκειται!».

«Τους έχει κάνει κακομαθημένους»

«Με κάθε ευκαιρία ένταση, με κάθε ευκαιρία επίθεση, με κάθε ευκαιρία συμπεριφορές που στόχο έχουν την κλιμάκωση των γεγονότων. Γιατί; Επειδή η στήριξη των δυτικών τους έχει κάνει πολύ κακομαθημένους», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας τη Γερμανία – χωρίς να την κατονομάσει – για μεροληπτική στάση απέναντι στην Τουρκία.

«Δυστυχώς, τα τρίτα μέρη δεν είναι αρκετά αντικειμενικά, δεν είναι αρκετά αμερόληπτα, δεν έχουν μία προσέγγιση στην επίλυση τα προβλημάτων με βάση τη λογική και το δίκαιο.

»Και ενώ μερικοί ομολογούν πολλά πράγματα πίσω από κλειστές πόρτες, όταν βγαίνουν ανοιχτά δυστυχώς δεν μπορούν να τα πουν ή δεν μπορούν να τα πουν ανοιχτά για λόγους πίεσης», δήλωσε.

Ιδιαίτερα υψηλούς τόνους

Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε την αποφασιστικότητα της χώρας του με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σήμερα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και συμφέροντά της.

«Για ό,τι κάνουμε είμαστε έτοιμοι να το εξηγήσουμε, είμαστε έτοιμοι να το υπερασπιστούμε. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε. Αλλά οι απέναντί μας δεν αντιμετωπίζουν έτσι αυτό το πρόβλημα. Δυστυχώς… », είπε.

Σύμφωνα με τον Χουλουσί Ακάρ, η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο.

Πηγή: sigmalive.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr