Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA για τον κοροναϊό, την οικονομία και το τέλος του lockdown αλλά και το ντόρο που δημιουργήθηκε από τη δήλωσή του για λανθασμένες εκτιμήσεις της κυβέρνησης κυρίως στο τρίμηνο του καλοκαιριού σε ότι αφορά την πανδημία, με τον υπουργό να επιμένει ότι παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπε εξαπολύοντας επίθεση στους δημοσιογράφους.

Δημ: Θα ήθελα να ξεκινήσω από την δυσκολία της ημέρας, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν με αυτόν τον αριθμό μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα βγούμε από την καραντίνα τέλος Νοεμβρίου;

Αδ: Αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα και θα δείξουμε ο καθένας με συνείδηση ότι η χώρα μας δίνει μια μεγάλη μάχη. Όπως κερδίσαμε τη μάχη αυτή τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να την κερδίσουμε και τώρα.

Αρκεί να δείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Να κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Δεν είναι ώρα ούτε για καβγάδες, ούτε για παραπολιτική, ούτε για νούμερα τηλεθέασης, ούτε για λαϊκισμούς. Είναι  ώρα για να κάνουμε τη δουλειά μας όσο μπορούμε πιο καλά. Αν αυτό συμβεί και η καραντίνα θα λήξει και την πανδημία θα την ελέγξουμε. Αν αυτό δεν συμβεί θα πάμε σε ένα πιο δύσκολο μέλλον. Προσωπικά εργάζομαι πολύ σκληρά για να πετύχουμε το πρώτο.

Είπατε ότι κερδίσαμε τη μάχη τον Μάρτιο. Μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο τώρα με αυτά τα νούμερα; Ανακοινώνετε συνέχεια νέα μέτρα και αυτό δείχνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον σχεδιασμό σας. Αυτό περίπου ήταν και αυτό που είπατε και χθες, είτε έχει να κάνει με τον τουρισμό είτε δεν έχει και που σας έβαλε και πολύ στο πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης. Σας ξέφυγε, λοιπόν, η κατάσταση υπουργέ. Κάνατε λάθος υπολογισμούς.

Πρώτα από όλα να κάνω μια μικρή παρένθεση για τα χθεσινά. Τη δική μου δήλωση, την σπέκουλα των πολιτικών μου αντιπάλων, θλιβερή αλλά και τις ευθύνες δημοσιογράφων όπως και του δελτίου σας και υμών προσωπικώς, εννοώ της κυρίας Τζίμα και των υπευθύνων του δελτίου του mega που ήταν θλιβερή όλη η χθεσινή αντιμετώπιση του περιστατικού.

Κυρίως ότι ο κάθε δημοσιογράφος που ξέρει να κάνει τη δουλειά του γνωρίζει ότι εγώ δεν είπα ποτέ τίποτα για τον τουρισμό. Όλο αυτό προέκυψε από ένα λάθος τίτλο.

Προσβάλλετε και εμένα και το δελτίο και τους συνεργάτες μου και αυτό δεν μπορώ να το προσπεράσω.

Και εσείς εμένα χθες πάρα πολύ.

Μπορούμε να το λύσουμε με έναν απλό τρόπο. Να δούμε μαζί τι είπατε και να βγάλουν οι τηλεθεατές τα συμπεράσματά τους.

«Αν ξέραμε ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο αλλά τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο θα είχαμε κινηθεί διαφορετικά». Τι από τα ελληνικά μας είναι τόσο κακό κ. Γεωργιάδη; Τι δεν καταλάβαμε καλά;

Συγγνώμη παίξατε αυτή τη δήλωση και συνεχίζετε να πιστεύετε ότι εγώ συνέδεσα τον τουρισμό με τον κοροναϊό;

Βεβαίως

Τώρα δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα

Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Το αφήνω στην κρίση των τηλεθεατών σας. Θα παίρναμε άλλα μέτρα, όχι δεν θα ανοίγαμε τον τουρισμό. Ο τουρισμός δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων για αυτό και η αύξηση έγινε μήνα Νοέμβριο όταν ο τουρισμός έχει προ διμήνου τελειώσει. Όπως ξέρετε η διασπορά του ιού παίρνει 14 μέρες. Άρα θα ήταν ανόητο, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρει τέτοιες ανοησίες, να συνδέσει την αύξηση του κοροναϊού με τον τουρισμό στην Ελλάδα. Αυτό που είπα είναι ότι ναι η ταχύτητα αυτής της πανδημίας έπαιξε πολύ γρηγορότερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από ότι είχαμε υπολογίσει.

Οι γιατροί υποστήριζαν ότι με την αύξηση της θερμοκρασίας ο ιός θα αποδυναμωθεί. Αυτό δεν έγινε. Εγώ χθες δεν είπα τίποτα περισσότερο από αυτό που συζητάγατε εσείς στο δελτίο σας, όλοι οι άνθρωποι μεταξύ σας.

Για μια τόσο αυτονόητη αλήθεια να δεχτώ τέτοια επίθεση από εσάς δεν το περίμενα. Οι Έλληνες δεν χρειάζονται ούτε καβγάδες ούτε κουτσομπολιά.

Οι χαρακτηρισμοί ξεκίνησαν από εσάς.

Εγώ δέχτηκα επίθεση χθες με απαράδεκτο τρόπο.

Από πότε η δημοσιογραφία είναι επίθεση και η καταγραφή των γεγονότων κύριε Γεωργιάδη.

Όχι άλλο λάσπη δεν τη δέχομαι.

Ας μην συνεχίζουμε την μεταξύ μας αντιπαράθεση.

Υπάρχουν κλάδοι της οικονομίας που έχουν πληγεί πολύ και έχουν μεγάλη ανησυχία. Όπως αυτός των παιχνιδιών που ήδη έχασε την περίοδο του Πάσχα.

Αν δουλέψουμε συντονισμένα και σοβαρά. Εμείς πρώτοι, εσείς δεύτεροι και όλοι οι πολίτες μετά.

Αναρωτιέμαι μέχρι που πηγαίνει αυτή η ατομική ευθυνή. Φταίνε οι νέοι είπε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση δεν έκανε κανένα λάθος. Βιομηχανίες, ΜΜΜ, ποιος τα έλεγξε αυτά.

Τη βιομηχανία κάναμε ελέγχους συνέχεια. Και εσείς παίζατε τις εικόνες με τα πάρτι, με τα μπαρ που λειτουργούσαν παράνομα και επιβάλαμε μεγάλα πρόστιμα. Υπάρχει ένα τεράστιο μερίδιο ατομικής ευθύνης.

11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες και πόσες για τους υπουργούς της κυβέρνησης;

Πάντα η κυβέρνηση έχει τη μερίδα του λέοντος.

Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο κατώφλι του lockdown για να ανακοινώσουμε προσλήψεις γιατρών. Τι κάνατε το προηγούμενο διάστημα;

Η Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο είχε αρκετά κρούσματα τον Σεπτέμβριο και μετά πήγε στο μηδέν. Λέγαμε όλοι για το καλό παράδειγμα. Εκείνες τις τρεις εβδομάδες έγιναν άπειρα πάρτι. Χιλιάδες άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλο. Κάποιοι ήταν μολυσμένοι και αυτό το έφερε στα σπίτια τους. Εκεί είναι τεράστιο το στοιχείο της ατομικής ευθύνης.

Σήμερα η Ελλάδα έχει τις περισσότερες ΜΕΘ που είχε στην ιστορία της. Στην κριτική ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα αντέχαμε. Όσο κρεβάτια ΜΕΘ και να φτιάξεις, αν δεν ελέγξεις την πανδημίας δεν φτάνουν. Η χώρα που έχει τα περισσότερα κρεβάτια αναλογικά με τον πληθυσμό της είναι η Γερμανία. Η Μέρκελ έβαλε τη χώρα σε lockdown γιατί αν δεν έμπαινε θα κατέρρεε.

Θεωρείτε λογικά σε αυτή την επιθετική αύξηση της πανδημίας να κρατάτε τα σχολεία ανοιχτά αλλά να μην μπορείτε να στείλετε τις μάσκες στα παιδιά;

Καλώς τα σχολεία μένουν ανοιχτά. Όλα τα παιδιά στα σχολεία έχουν μάσκα. Δεν μπορεί να μπει χωρίς μάσκα.

Σήμερα διαπιστώσαμε ότι σε μερικά σούπερ μαρκετ υπήρχαν αυξημένες τιμές σε πολλά προϊόντα. Θα κάνουμε εντατικούς ελέγχους και θα δώσουμε τεράστια πρόστιμα. Κανένας δεν θα παίξει με τους Έλληνες πολίτες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr