Τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να βάζει εμπόδια στη διαδικασία πώλησης της Τσέλσι έβαλε με επίσημη ανακοίνωσή του ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος μεγιστάνας και απερχόμενος φερόταν να έχει ζητήσει την αποπληρωμή δανείου ύψους 1,9 δισ. ευρώ από τον υποψήφιο αγοραστή της ομάδας, Τοντ Μπόελι, κάτι που αρχικά είχε αποποιηθεί κατά την αναγγελία της αποχώρησής του από τον ιδιοκτησιακό θώκο του κλαμπ.

Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα των »μπλε» ωστόσο, ο Αμπράμοβιτς διέψευσε κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα και τόνισε πως δεν δύναται να εμπλακεί με κανέναν τρόπο στη διαδικασία πώλησης, καθώς ακόμα και το δάνειο υπόκειται πλέον όχι μόνο στο πλέγμα των αγγλικών, αλλά και των ευρωπαϊκών κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί.

Η ανακοίνωση του Αμπράμοβιτς:

«Μετά από αρκετά δημοσιεύματα σε σχέση με την πώληση της Τσέλσι, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

Πρώτον, οι προθέσεις του κυρίου Αμπράμοβιτς σχετικά με τη δωρεά των χρημάτων της πώλησης της Τσέλσι σε φιλανθρωπίες δεν έχουν αλλάξει.

Από την αρχική ανακοίνωση, η ομάδα του κύριου Αμπράμοβιτς έχει αναγνωρίσει έμπειρους αντιπροσώπους από τα Ηνωμένα Έθνη και παγκόσμιες φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν ως στόχο να σχηματίσουν ένα ίδρυμα και να θέσουν το πλάνο των δραστηριοτήτων του. Ο επί κεφαλής ανεξάρτητος ειδικός είχε συζητήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης παρουσιάζοντας τη δομή και τα αρχικά πλάνα.

«Δεν έχει αναμειχθεί»

Ο κύριος Αμπράμοβιτς δεν έχει αναμειχθεί σε αυτή τη δουλειά, η οποία έχει διεκπεραιωθεί ανεξάρτητα από ειδικούς με πολυετή εμπειρία που εργάζονται σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Δεύτερον, ο κύριος Αμπράμοβιτς δεν έχει ζητήσει καμία αποπληρωμή δανείου προς το πρόσωπό του. Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι απολύτως ψευδείς, όπως και οι ισχυρισμοί πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αύξησε την τιμή του συλλόγου την τελευταία στιγμή. Ως μέρος του στόχου του κύριου Αμπράμοβιτς να βρει τον κατάλληλο διάδοχο για την Τσέλσι, έχει ωστόσο ενθαρρύνει τον κάθε υποψήφιο αγοραστή να αφοσιωθεί στις επενδύσεις του συλλόγου, από την Ακαδημία και το γυναικείο τμήμα, ως την απαραίτητη ανάπτυξη του γηπέδου και τη διατήρηση του έργου στο ίδρυμα της Τσέλσι.

Κατόπιν των κυρώσεων και των άλλων περιορισμών που επιβλήθηκαν στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τη βρετανική κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της πώλησης του κλαμπ, το δάνειο έχει μετατραπεί σε ζήτημα των ευρωπαϊκών κυρώσεων, απαιτώντας, λοιπόν, επιπρόσθετες εγκρίσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα θα παγώσουν και θα υπόκεινται σε νομική διαδικασία των Αρχών. Αυτά τα χρήματα εξακολουθούν να προορίζονται για το Chelsea Foundation. Η κυβέρνηση είναι ενήμερη για αυτούς τους περιορισμούς όπως και τις νομικές υποχρεώσεις.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, ο κύριος Αμπράμοβιτς δεν έχει την παραμικρή πρόσβαση ή έλεγχο σε αυτές τις ροές χρημάτων και ούτε πρόκειται να αποκτήσει μετά την πώληση. Παρά τις συνεχώς μεταβαλλόμενες καταστάσεις από την αρχική ανακοίνωση, παραμένει αφοσιωμένος στην έυρεση του κατάλληλου κουμανταδόρου για την Τσέλσι και καθιστά βέβαιο ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό».

Η ανάρτηση της Τσέλσι

Πηγή: in.gr