Νύχτα κόλασης είναι η αποψινή για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, όπου ακούγονται συνεχώς ισχυρές εκρήξεις, γεγονός που ερμηνεύεται ως προσπάθεια των ρωσικών δυνάμεων να βρεθούν σε όσο το δυνατόν πλεονεκτικότερη θέση ενόψει των προγραμματισμένων για σήμερα Πέμπτη διαπραγματεύσεων με την ουκρανική πλευρά.

Τέσσερις νέες εκρήξεις

Οπως μετέδωσε πριν λίγο το πρακτορείο ειδήσεων NEXTA, τέσσερις νέες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, οι δύο από τις οποίες κοντά στον σταθμό του μετρό Arsenalnaya.

Η ρωσική πλευρά όπως φαίνεται επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη σκληρή και πολύνεκρη ισχύ της στρατιωτικής επίθεσης ως μοχλό πίεσης, κυκλώνοντας και σφυροκοπώντας πόλεις-κλειδιά της Ουκρανίας, λίγες ώρες πριν την εκτός απροόπτου συνάντηση των δύο πλευρών.

Προέλαση

Η προέλαση των Ρώσων, που ως στόχο έχουν να καταλάβουν τις πιο «κομβικές» πόλεις της κεντρικής και ανατολικής Ουκρανίας, φαίνεται να επιταχύνεται τις τελευταίες ώρες καθώς, εκτός από το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν το Χάρκοβο και τη Χερσώνα.

Ειδικά για την τελευταία, ο δήμαρχος της πόλης Igor Kolykhaev ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στη νύχτα ότι «υπήρχαν ένοπλοι ‘επισκέπτες’ στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα» και ότι μετέφερε στους στρατιώτες πως «δεν έχουμε Ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις στην πόλη, μόνο πολίτες και ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν εδώ».

Πηγή: in.gr