Μια από τις δυσκολότερες νύχτες του φετινού καλοκαιριού περνάει η Λέσβος καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές σε δύο διαφορετικά σημεία του νησιού: το ένα αφορά δύο πύρινα μέτωπα σε Βατούσα και Αντισσα (φωτογραφίες stonisi.gr) και το άλλο πάνω από το ΚΥΤ της Μόριας.

Ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα

Οπως μεταδίδει η ιστοσελίδα stonisi.gr, οι πυρκαγιές στη Βατούσα και την Αντισσα ξέσπασαν σε δασική έκταση σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις 21.00 της Τρίτης, και πήραν γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι.

Το ένα μέτωπο καίει κοντά στη Ξηρολίμνη, στον παλιό δρόμο Βατούσας – Σκαλοχωρίου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να μην απειληθεί το Τυροκομείο Ρόδου.

Υπάρχει ωστόσο και δεύτερο μέτωπο, προς την Αντισσα.
Εχουν ενεργοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα οχήματα της πυροσβεστικής από την Καλλονή, ενώ σπεύδουν δυνάμεις και από τη Μυτιλήνη.

Στην περιοχή μεταβαίνει άμεσα και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, για να συντονίσει την επιχείρηση, όπως και ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, που έχει δώσει εντολή να συνδράμουν και υδροφόρες.

Ισχυρές δυνάμεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 8 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου Δυτικής Λέσβου.

Στη Μόρια

Στο μεταξύ, δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στη Μόρια, πάνω από το ΚΥΤ και συγκεκριμένα στον Αγιο Δημήτριο. Πληροφορίες που μεταδίδει το lesvospost.com αναφέρουν ότι απειλούνται και καταστήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ΚΥΤ της Μόριας έχουν ξεσπάσει άγρια επεισόδια μεταξύ των μεταναστών από νωρίς το βράδυ.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, επιχειρώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr