Μία ιδιαίτερη σύγκριση ανάμεσα στο ΝΒΑ και το ευρωπαϊκό μπάσκετ έκανε ο Κάρλος Ντελφίνο.

Ο πρώην ΝΒΑερ (Πίστονς, Ράπτορς, Μπακς, Ρόκετς) κατέγραψε την άποψη του σχετικά με τις διαφορές που έχουν στον τρόπο παιχνιδιού η Ευρώπη με την Αμερική, ενώ αναφέρθηκε και στους Γκρεκ Πόποβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς δίνοντας ένα… πόντο σε έναν από τους δύο.

Αναλυτικά:

«Μου είναι δύσκολο να παρακολουθήσω ένα ολόκληρο ματς ΝΒΑ. Μόνο αν είναι τα playoffs. Πέρα από αυτά, μου φαίνεται μεγάλο σε διάρκεια, οι παίκτες απλά πηγαίνουν πάνω-κάτω και πολλές φορές χωρίς λόγο.

Πάντα το έλεγα, ακόμα και όταν ήμουν στο ΝΒΑ. Για μένα, το πιο αγνό μπάσκετ είναι σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων με τις Εθνικές ομάδες. Ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ή στα playoffs της Ευρωλίγκας.

Μου αρέσει περισσότερο να βλέπω μία ομάδα του Ομπράντοβιτς παρά του Πόποβιτς. Πάντα το έλεγα. Γιατί πολύ απλά, το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι σαν σκάκι. Το ΝΒΑ είναι σόου. Το έζησα, το αγάπησα, είναι ένα όνειρο, αυτό είναι αλήθεια.

Αλλά το αθλητικό κομμάτι το σκοτώνει. Τα προβλήματα του παιχνιδιού σώζονται από άλλα πράγματα. Αν το πλεονέκτημα ήταν αθλητικό, θα γινόμασταν αθλητές και όχι παίκτες του μπάσκετ»

Παρόλο που έχει «πατήσει» τα 38 ο Ντελφίνο συνεχίζει να αγωνίζεται και από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στην Σκαβολίνι.

Πηγή: in.gr