Σχεδόν πέντε χρόνια μετά από τη μέρα που ο Ντέιβιντ Μπόουι έφυγε από τη ζωή, ένα νέο φωτογραφικό λεύκωμα έρχεται να φωτίσει τη ζωή και την καριέρα του «Λευκού Δούκα», που επηρέασε όσο λίγοι την ποπ κουλτούρα.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι παραμένει ένας από τους πιο πρωτοποριακούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, καθώς από την αρχή της καριέρας του τη δεκαετία του ’60, μέχρι και την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ το 2016, γνώρισε τεράστια επιτυχία εισάγοντας νέα στοιχεία στο χώρο του θεάματος.

Η γοητεία που συνεχίζει να ασκεί στους απανταχού θαυμαστές του, αποτέλεσε κίνητρο για τη δημιουργία ενός νέου φωτογραφικού λευκώματος, αφιερωμένο στον απόλυτο χαμαιλέοντα της μουσικής.

Έτσι στο λεύκωμα «David Bowie: Icon The Definitive Photographic Collection» που εξέδωσε ο οίκος ACC Art Books, μπορεί να βρει κανείς φωτογραφίες 25 διάσημων φωτογράφων από όλον τον κόσμο, οι οποίοι με τον φακό τους έχουν αιχμαλωτίσει τον εμβληματικό σταρ.

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από κείμενα που έγραψαν οι ίδιοι οι φωτογράφοι και από σκέψεις τους για το πώς ήταν να δουλεύεις με τον Μπόουι:

Από αναμνήσεις των πρώτων ημερών στο Art Lab στο Beckenham μέχρι το πώς ήταν να τον συνοδεύεις σε τουρνέ σε όλον τον κόσμο.

Το οπτικό υλικό που φιλοξενεί το λεύκωμα είναι εντυπωσιακό: πορτρέτα, εξώφυλλα άλμπουμ, φωτογραφίες από συναυλίες και πρόβες, απαθανατισμένες προσωπικές στιγμές που σπανίως έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ενσταντανέ.

Πολλοί από τους φωτογράφους μοιράζονται για πρώτη φορά τις αναμνήσεις τους από τον Ντέιβιντ Μπόουι.

Τις φωτογραφίες και τα κείμενα του  «David Bowie: Icon The Definitive Photographic Collection» υπογράφουν σύμφωνα με το ΑΠΕ οι Fernando Aceves, Brian Aris, Philippe Auliac, Alec Byrne, Kevin Cummins, Chalkie Davies, Justin de Villeneuve, Vernon Dewhurst, Gavin Evans, Gerald Fearnley, Lynn Goldsmith, Greg Gorman, Andrew Kent, Markus Klinko, Geoff MacCormack, Janet Macoska, Terry O’Neill, Denis O’Regan, Norman Parkinson, Mick Rock, John Scarisbrick, Steve Schapiro, Barry Schultz, Masayoshi Sukita και Ray Stevenson.

Την εισαγωγή έχει γράψει ο σχεδόν για όλη τη ζωή του Ντέιβιντ Μπόουι φίλος του, ο καλλιτέχνης George Underwood.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr