Τον εφιάλτη που έζησε ο ίδιος και οι εκατοντάδες μετανάστες που ανέβηκαν στο «πλοίο του θανάτου» που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου, περιγράφει ο 24χρονος Μοχάμεντ από το Πακιστάν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» περιέγραψε τη φρίκη που έζησε στα παγωμένα νερά του Ιονίου, ευχαρίστησε τον Θεό που κατάφερε να επιζήσει και εξέφρασε τον σπαραγμό του για όλους όσους έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο.

Ο Μοχάμεντ μπήκε στη βάρκα του θανάτου, προκειμένου να φτάσει στην Ιταλία όπου ζει ο αδελφός του. Έδωσε, όπως ισχυρίζεται, 8.000 δολάρια για να επιβιβαστεί στο αλιευτικό σκάφος.

«Όσα ζήσαμε ήταν μια μεγάλη ταλαιπωρία. Όλη η διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη. Έδωσα 8.000 δολάρια. Κάποιοι γνωστοί μου από το Πακιστάν με έφεραν σε επαφή μαζί τους (διακινητές). Συνολικά στη βάρκα ήμασταν περίπου 750 άτομα. 350 ήταν Πακιστανοί, οι υπόλοιποι ήταν από Συρία και την Αίγυπτο» περιγράφει ο επιζών του ναυαγίου.

«Τους έβαζαν στα αμπάρια με το ζόρι – Όταν βούλιαξε το πλοίο πηδούσαν στη θάλασσα για να σωθούν»

Ο Μοχάμεντ λέει ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την ασιτία και ασφυξία στα αμπάρια του πλοίου. «Δεν τους έδιναν ούτε φαγητό, ούτε νερό. Όταν κάποιοι λιποθύμησαν, τους έδωσαν νερό από τη θάλασσα και πέθαναν».

Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι οι διακινητές έβαλαν αρκετούς επιβάτες στα αμπάρια του αλιευτικού με το ζόρι.

«Όταν άρχισε να βουλιάζει το πλοίο ήταν νύχτα. Επικράτησε πανικός, δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Προσπαθούσαν όλοι να σωθούν, πηδούσαν στη θάλασσα. Όταν πήδηξα και εγώ πίστευα ότι αυτές ήταν οι τελευταίες μου ανάσες. Άρχισα να κολυμπάω με όσες δυνάμεις είχα, μέχρι που ήρθε ένα καραβάκι και με διέσωσε» συγκλονίζει.

«Άνθρωποι που έχουν πάρει τόσα χρήματα πρέπει να πληρώσουν» καταλήγει ο Μοχάμεντ.

Στο ναυάγιο της Πύλου βρήκαν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 82 άνθρωποι. Υπολογίζεται ότι οι επιβάτες ήταν περίπου 750 και δεν βρέθηκαν ποτέ ενώ 104 άτομα διασώθηκαν.

Πηγή: in.gr