Για «οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, που είναι σε εξέλιξη ενάντια στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση», έκανε λόγο, από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την σχολική βία.

Σημείωσε πως πρόκειται για «σχέδιο καταστολής της αστυνομίας, δηλαδή της κυβέρνησης» απέναντι στη συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, «αξιοποιώντας τα επεισόδια από συγκεκριμένες ομάδες, που οι αστυνομικές δυνάμεις τις κατηύθυναν στον κύριο όγκο της συγκέντρωσης στην Σταδίου, για να χτυπήσουν και να διαλύσουν την πορεία», πετώντας χημικά στους διαδηλωτές.

«Γνωστό το σχέδιο, το έχετε ξανακάνει»

Και υπογράμμισε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Είναι ένα γνωστό σχέδιο που το έχετε ξανακάνει, αλλά δεν θα σταματήσετε την οργή του λαού, τη δράση των δεκάδων χιλιάδων που διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη χώρα, ακολουθώντας το κάλεσμα των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών επιτροπών».

«Δεν μπορείτε να σταματήσετε την οργή του λαού, που είναι ένα ποτάμι φουσκωμένο, που θα σας παρασύρει και θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους των εγκλημάτων», κατέληξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Πηγή: in.gr