Σε νέο ρεκόρ, στα 62.741 δολάρια, ανήλθε την Τρίτη το bitcoin, συνεχίζοντας το ράλι που καταγράφει εδώ και μήνες, μία ημέρα πριν από την εισαγωγή της Coinbase στο χρηματιστήριο.

Η αυριανή εισαγωγή στον Nasdaq της μεγαλύτερης αμερικανικής πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα θεωρείται νίκη-ορόσημο για τους υποστηρικτές των ψηφιακών νομισμάτων.

«Είναι σημαντικό μήνυμα γιατί υποδηλώνει ότι γίνεται ολοένα και πιο απίθανο οι ρυθμιστικές αρχές να αποφασίσουν να υιοθετήσουν πιο σκληρή στάση απέναντι στον κλάδο» σχολίασε αναλυτής της Avatrade.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, που γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτό ως επένδυση και μέσο πληρωμής, ενισχύθηκε έως και 5% την Τρίτη ενώ από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί κατά 114%.

Το ανταγωνιστικό ether επίσης ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ στα 2.205 δολάρια.

H Tesla, η BNY Mellon και η Mastercard περιλαμβάνονται στη διογκούμενη λίστα των επιχειρήσεων επενδύουν σε κρυπτονομίσματα.

Το bitcoin ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια στις αρχές του περασμένου μήνα όταν η Tesla προχώρησε στην αγορά bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφει οριακές διακυμάνσεις.

Η αύξηση της αξίας των κρυπτονομισμάτων οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι οι επενδυτές αναζητούν περιουσιακά στοιχεία υψηλών αποδόσεων σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων. Ακόμα, το bitcoin θεωρείται ανθεκτικό στις πληθωριστικές πιέσεις δεδομένου ότι το απόθεμα δεν είναι απεριόριστο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr