Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και μεγάρο Μαξίμου προκαλεί το κάλεσμα Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα να διαχωρίσει τη θέση του από τις διαδηλώσεις και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση-παρέμβαση Μητσοτάκη που χαρακτήρισε ανευθυνότητα το κάλεσμα σε διαδηλώσεις, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «μοναδικό υποκινητή της οργής των πολιτών» και «επικίνδυνο για τη δημοκρατία», με την κυβερνητική εκπρόσωπο να ανταπαντά καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν «δέχεται το ρίσκο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος υποκινητής της οργής των πολιτών – Γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.

»Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό από την ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Τον ενημερώνουμε, ότι ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω λοκντάουν, είναι ο ίδιος και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του.

»Άφησε τα νοσοκομεία τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα. Οδήγησε τη κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

»Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών. Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής».

Από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, επανήλθε και απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«O κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις παραληρηματικές ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να τοποθετηθεί. Οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Συνεχίζει, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, να καλεί σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις; Εξακολουθεί να «δέχεται το ρίσκο»;» τόνισε η κα Πελώνη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr