Σε ισχύ τέθηκαν από το πρωί της Κυριακής τα νέα μέτρα για την είσοδο των ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών για τον κοροναϊό, επιτρέπεται πλέον η είσοδος επισκεπτών στη χώρα.

Τα μέτρα ισχύουν και για τους εμβολιασμένους και θα διαρκέσουν για όλη την περίοδο των γιορτών μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

Ανησυχία για την Όμικρον

Σύμφωνα με αυτή, τα μέτρα αυτά έχουν στόχο να αποτραπεί κυρίως η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κοροναϊού. Μεταξύ άλλων, προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των υπηκόων τρίτων κρατών από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στη χώρα και με οποιονδήποτε τρόπο ή με οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κοροναϊού στην ελληνική Επικράτεια.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Έγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας.

Πηγή: in.gr