Στο άκουσμα των νέων μέτρων  τα τηλέφωνα σε κομμωτήρια και κουρεία πήραν φωτιά με τους πολίτες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν έστω και ένα ραντεβού της τελευταίας στιγμής.

Από το ερχόμενο Σάββατο τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που αυτή τη φορά αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους.

Τα νέα μέτρα βασίζονται στο δίχτυ ασφαλείας των αυξημένων ελέγχων στους οποίους θα πρέπει να υποβάλλονται από το ερχόμενο Σάββατο οι ανεμβολίαστοι πολίτες τόσο για να εργαστούν όσο και για να κάνουν μια σειρά από άλλες δραστηριότητες. Όπως για παράδειγμα, να πάνε στις τράπεζες, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά καταστήματα, στα κομμωτήρια καθώς και στα κουρεία.

Διαβάστε επίσης: Ανεμβολίαστοι – Στα 80 ευρώ το μήνα το υποχρεωτικό κόστος των rapid test

«Πρωινή… τρέλα» σε κομμωτήρια και κουρεία

Από το πρωί έχουν πάρει «φωτιά» τα τηλέφωνα σε κομμωτήρια και κουρεία, καθώς οι πολίτες προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού για να καλλωπιστούν και για γλιτώσουν το κόστος του rapid test από το Σάββατο.

Τα πιστολάκια έχουν «πάρει» φωτιά σύμφωνα με τους κομμωτές που τρέχουν ώστε να μπορέσουν να προλάβουν να περιποιηθούν τους πελάτες τους.

Ο Απόστολος Παπαδημητρίου που διατηρεί κουρείο στην Ηλιούπολη μιλώντας στο in.gr αναφέρει ότι «από χθες το βράδυ πελάτες παίρνουν τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού πριν τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Αυτή η προσέλευση του κόσμου είναι πρωτοφανής».

Η λίστες με ραντεβού είναι γεμάτες και τα τηλεφωνά δεν σταματούν να χτυπούν.

Το μηνιαίο κόστος για τους ανεμβολίαστους

Το μηνιαίο κόστος λοιπόν των ανεμβολίαστων από το Σάββατο θα ξεκινά από τα 80 ευρώ, τα οποία ουσιαστικά θα καλύπτουν τις δραστηριότητες τεσσάρων ημερών.

Αν όμως κάποιος θελήσει να καθίσει σε ένα μαγαζί ή να πάει για ψώνια τις υπόλοιπες τρεις ημέρες της εβδομάδας, τότε θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου σε νέο έλεγχο.

Πηγή: in.gr