Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, δήλωσε ότι κάλεσε τον ρώσο πρέσβη στην Βρετανία για να του εκφράσει την ανησυχία του για την υπόθεση δηλητηρίασης του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι.

«Σήμερα η Βρετανία κάλεσε τον ρώσο πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να του εκφράσει την βαθιά του ανησυχία για την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι» έγραψε ο Ράαμπ στο Twitter.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο να έχει χρησιμοποιηθεί ένα απαγορευμένο χημικό όπλο και η Ρωσία θα πρέπει να διεξάγει μια πλήρη και διαφανή έρευνα».

Βγήκε από το τεχνητό κώμα

Ο Ράαμπ προσέθεσε ότι αισθάνθηκε ανακούφιση που άκουσε ότι ο Ναβάλνι βγήκε από το τεχνητό κώμα στο οποίο τον είχαν θέσει οι γιατροί και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση του θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Σε χωριστή ανακοίνωση εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η Ρωσία. Το περιστατικό συνέβη σε ρωσικό έδαφος, εναντίον ενός Ρώσου πολίτη. Έχουν αναλάβει διεθνείς δεσμεύσεις τις οποίες πρέπει να τηρούν».

«Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επίθεση εναντία στο διεθνές σύστημα που βασίζεται σε κανόνες και το οποίο εγγυάται την ασφάλεια της κοινωνίας μας» δήλωσε ο ίδιος.

Η ρωσική πρεσβεία στην Βρετανία επιβεβαίωσε ότι ο ρώσος πρέσβης εκλήθη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την συνομιλία που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr