Προσωρινά υπό κράτηση θα παραμείνουν οι εννέα συλληφθέντες, που έχουν συλληφθεί ως διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, μετά την πολύωρη ανακριτική διαδικασία.

Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες παρά το γεγονός ότι διασωθέντες του ναυαγίου τούς έχουν αναγνωρίσει.

Ωστόσο, ένας από τους κατηγορούμενους παραδέχτηκε πως έδινε οδηγίες στους μετανάστες που βρίσκονταν στο κατάστρωμα, υποστηρίζοντας ότι το έκανε με δική του πρωτοβουλία.

«Δεν ανήκω σε κανέναν κύκλωμα. Ξεκίνησα κι εγώ το ταξίδι μου από την Αίγυπτο, όπως και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Πλήρωσα κανονικά το εισιτήριό μου για να έρθω στην Ευρώπη. Περίπου 7.000 δολάρια. Δεν ξέρω για ποιον λόγο με κατηγορούν.

Προσπαθούσα να βάλω μία τάξη στο κατάστρωμα γιατί ήμασταν πολλά άτομα και συχνά γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος του κυκλώματος. Ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου, προκειμένου να βοηθήσω να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι» είπε χαρακτηριστικά.

Μία ακόμα σορό εντόπισε το Λιμενικό

Μία ακόμα σορό, που πιθανολογείται ότι προέρχεται από το ναυάγιο του αλιευτικού που ξεκίνησε από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, εντόπισαν οι άνδρες του Λιμενικού.

Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή εντόπισε τη σορό στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από το πολύνεκρο ναυάγιο φτάνει πλέον στους 82, την ώρα που παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων.

Η σορός θα μεταφερθεί στην Καλαμάτα για νεκροψία – νεκροτομή.

Πηγή: in.gr