Στο Ναύπλιο δημιουργήθηκε μια «πηγή» ενημέρωσης για τους τουρίστες που θα μπορούν να βρίσκουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για την Αργολίδα αλλά και συνολικά για την Πελοπόννησο.

Σε απόσταση άλλωστε αναπνοής από το Ναύπλιο είναι οι Μυκήνες, η Επίδαυρος και άλλα μέρη ορόσημα για την χώρα μας.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στην συγκεκριμένη δράση στο Ναύπλιο- και μακάρι να γίνει πράξη η εξαγγελία του περιφερειάρχη – είναι πως το περίπτερο θα λειτουργεί και ως τόπο καταγραφής κάθε προβλήματος που εντοπίζεται από τους επισκέπτες. Αυτό μάλιστα, αν λειτουργήσει σωστά και οργανωμένα θα αποτελέσει ίσως καινοτομία άμεσης επίλυσης προβλημάτων που συναντούνται από κάθε ταξιδιώτη.

Κανένας θεσμός άλλωστε δεν δύναται να βρίσκεται σε κάθε σπιθαμή ενός τόπου και η αρωγή των ταξιδιωτών αναμένεται πολύτιμη ως προς την καταγραφή των δυσλειτουργιών μιας ολόκληρης περιοχής.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού μέσα από την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας, όπως ο πολιτισμός, η πνευματική δημιουργία, τα μνημεία μας η γαστρονομία».

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην εκδήλωση εγκαινίων του περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης στο Ναύπλιο.

«Επιδίωξή μας με το εν λόγω περίπτερο, που ήδη λειτουργεί και έχει εξυπηρετήσει πολλούς επισκέπτες, είναι να καθοδηγήσουμε τον κόσμο στην Αργολίδα, την Πελοπόννησο. Παράλληλα επιζητούμε και την καταγραφή προβλημάτων που παρατηρούν οι επισκέπτες, τα οποία στο τέλος της περιόδου θα μελετώνται για την επίλυσή τους, αλλά και θα δημοσιοποιούνται» δήλωσε ο περιφερειάρχης συνεχίζοντας.

Ο Π. Νίκας, αναφερόμενος στη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Ναυπλιέων και άλλους δήμους στις υπόλοιπες Π.Ε., ανακοίνωσε ότι ανάλογες δομές ενισχυτικές του τουρισμού, έχουν δημιουργηθεί από την Περιφέρεια στην Σπάρτη, στον Ισθμό, καθώς και στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας.

Πηγή: in.gr