Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης βρισκόταν σε εξέλιξη αγώνας υπεραντοχής στον Όλυμπο.

Ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 2 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Αρκετοί από τους 120 συμμετέχοντες συνάντησαν τον 36χρονο καθηγητή λίγο προτού χαθούν τα ίχνη του.

Το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» ταξίδεψε στον Όλυμπο προκειμένου να κάνει επιτόπια έρευνα. Εκεί μίλησε με τον διοργανωτή του αγώνα, Λάζαρο Ρήγο.

«Όλα τα χιλιόμετρα που συνήθιζε να διανύει, αποτελούσαν μέρος της διαδρομής του αγώνα μας», είπε ο κ. Ρήγος και συμπλήρωσε: «Υπήρχε ένας σταθμός υποστήριξης και τροφοδοσίας στην τοποθεσία Τσουκνίδα, οπότε είχαμε εθελοντές στο σημείο που τον συνάντησαν».

Όπως περιγράφει μιλώντας στην εκπομπή, όταν τον είδαν ήταν περίπου έντεκα με δώδεκα το μεσημέρι και είχε το σάκο του μαζί.

Σύμφωνα με τους εθελοντές, ο Κωνσταντίνος στάθηκε για λίγο, έβγαλε ένα ρούχο για τη βροχή και συνέχισε τη διαδρομή του.

Ένας ακόμη ορειβάτης ισχυρίζεται πως πιθανόν να τον είδε το σούρουπο, ωστόσο, αυτό που πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση του 36χρονου καθηγητή είναι τα πράγματά του που βρέθηκαν διάσπαρτα.

«Δε γίνεται να παρατάς το σακίδιο και το αντίσκηνο και μάλιστα πίσω από θάμνους, τακτοποιημένα και διπλωμένα τα ρούχα σου», λέει με έμφαση ο κ. Ρήγος.

Πηγή: in.gr